20.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Χρήστος Γκόκας: σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Άρτας

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Άρτας.

Όπως τονίζει, έντονη ανησυχία, αναστάτωση και ανασφάλεια επικρατεί μεταξύ των φοιτητών του Τμημάτος Μουσικών Σπουδών Άρτας, αφού παρά τις πολύμηνες προσπάθειές τους, τα αιτήματά τους παραμένουν χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί, και το τελευταίο μάλιστα διάστημα η Σχολή τελούσε υπό κατάληψη.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι, για τους αποφοίτους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, δεν επαρκούν οι πενταετείς σπουδές σύμφωνα με το αρ. 99 Ν 4957/2022, για την απόκτηση του επαγγέλματος της διδασκαλίας και παρά τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις, που προβλέπουν για τους ήδη εισαχθέντες στη Σχολή τους έως και το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023 να δύνανται να λάβουν πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, εφ’ όσον τα Τμήματα ή Σχολές που έχουν εισαχθεί χορηγούσαν την εν λόγω πιστοποίηση κατά τον χρόνο εισαγωγής τους, οι φοιτητές θεωρούν ότι δεν επιλύεται το σοβαρό αυτό πρόβλημα της κατοχύρωσης των παιδαγωγικών τους δικαιωμάτων.

Επί πλέον υπογραμμίζει ότι ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι οι ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, η υποχρηματοδότηση αλλά και η υποστελέχωση του Τμήματός τους, σε όλες τις δομές του (γραμματεία, βιβλιοθήκη, προσωπικό), ενώ η λειτουργία του τμήματος βασίζεται στην πρόσληψη έκτακτων καθηγητών.  Επίσης, υπάρχει εξοπλισμός και εγκαταστάσεις τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται καθιστούν τους χώρυς αυτούς ακατάλληλους προς χρήση (studio, εργαστήριο οργανοποιίας). 

Παράλληλα, αναφέρει ότι το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωάννινων , με έδρα την Άρτα, αποτελεί ένα από τα τρία μουσικά τμήματα της χώρας με οργανοκεντρικό χαρακτήρα, προσφέροντας ειδίκευση σε μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων και έχοντας αφήσει παρακαταθήκη προσφοράς και έρευνας στη μουσική παράδοση του τόπου, οι δε φοιτητές, και γενικότερα η Πανεπιστημιακή Κοινότητα των Τμημάτων της Άρτας, είναι πλήρως ενταγμένη στον κοινωνικό ιστό της πόλης με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Άρτας.

Για τους λόγους αυτούς ερωτά την αρμόδια Υποργό, 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβείτε για την αποκατάσταση των παιδαγωγικών δικαιωμάτων των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Άρτας, 

Εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η προώθηση κάποιας νομοθετικής ρύθμισης που να επιλύει άμεσα και ουσιαστικά την ανισότητα που έχει προκύψει για τους φοιτητές των Καλλιτεχνικών Σχολών όλης της χώρας, και τέλος,

Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό, καθώς και της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα