27.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Άστοχη η δήλωση του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

Διαβάστε επίσης

Την Ήπειρο και συγκεκριμένα την πόλη των Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρουσιάσει το συνεκτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Παρότι δεν επισκέφθηκε την πόλη μας, περιμέναμε να ακούσουμε προτάσεις πολιτικής και μέτρα στήριξης για την κοινωνία, τους πολίτες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους πτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους και τους κατοίκους του ορεινού όγκου. 

Αναμέναμε να ακούσουμε το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναμέναμε να ακούσουμε το ενεργειακό πρόγραμμα που σχεδιάζεται για την πόλη της Άρτας, αναμέναμε να ακούσουμε το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό για τη βελτίωση της οδοποιίας του ορεινού όγκου, αναμέναμε να ακούσουμε τις προτάσεις και το πρόγραμμα του Δημογραφικού προβλήματος του νομού. Δυστυχώς για την πόλη μας έγινε αναφορά μόνο στην κατασκευή έργων ύδρευσης, την αξιοποίηση του πολιτιστικού κτιρίου Ξενία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου, έργο το οποίο εδώ και 10 συναπτά έτη μένει μόνο στα λόγια και τις υποσχέσεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Να κάνουμε την Ήπειρο από ουραγό πραγματικό πρωταγωνιστή, μια δήλωση που επιστημονικά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί καθώς, βάσει του υπολογισμού των τάσεων (απόλυτης) β-σύγκλισης (με πληθυσμιακή στάθμιση) μεταξύ των περιφερειών (χωρικά επίπεδα NUTS II και NUTS III), απαιτούνται περισσότερα από 40 έτη προκειμένου να καλυφθεί το αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ του ουραγού, του ενδιάμεσου (μεσαίου) και του πρωταγωνιστή.

Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι η δημιουργία μιας νέας περιφερειακής ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Θεόδωρος Γόγαλης

Μέλος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής 

Υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα