13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Η “ΑΠΟΨΗ” Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιοδικών ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Και ενώ την Πέμπτη 13 Απριλίου, η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ κλείνει τα δυο χρόνια της αδιάλλειπτης κυκλοφορίας της, συμπληρώνοντας 104 φύλλα, μας ανακοινώθηκε και η εγγραφή μας στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, και της Ευρωπαϊκής Έννωσης Περιοδικών ΜΜΕ (ΕΜΜΑ) και με τον τρόπο αυτόν διευρύνεται η συμμετοχή μας στις μεγάλες ενώσεις του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου, προκειμένου να ενωθεί η φωνή μας με άλλους δημοσιογράφους του ίδιου κλάδου και να μπορούμε να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι για τα θέματα στην Ελλάδα και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) είναι ο φορέας 180 περίπου Εκδοτικών Δημοσιογραφικών Επιχειρήσεων που εκδίδουν Εφημερίδες και Περιοδικά, καθώς και ηλεκτρονικές εκδόσεις – ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ειδικότερα, τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

1. Περιφερειακές – Τοπικές Εφημερίδες όλης της χώρας, εβδομαδιαίες & μηνιαίες

2. Κλαδικά – Επαγγελματικά Περιοδικά, που καλύπτουν τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας & τους επαγγελματίες αυτών

3. Ηλεκτρονικές εκδόσεις

Η ΕΔΙΠΤ είναι η δεύτερη παλαιότερη Δημοσιογραφική- Εκδοτική Οργάνωση της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1939 και ήδη συμπληρώνει 84 χρόνια δημιουργικής παρουσίας. Οι 180 επαγγελματίες και καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι-Μέλη της, καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ενδιαφερόντων, με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τα 2.000.000 άτομα.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Μάρτιο του 2022 η ΑΠΟΨΗ είναι μέλος της οικογένειας της Ε.Ι.Ε.Τ. (ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ) , ως αναπόσπαστο τμήμα πλέον της μεγάλης ομάδας των έγκριτων εφημερίδων όλης της ελληνικής επικράτειας, που ενισχύουν την φωνή της περιφέρειας.


Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα και με το ιστορικό της, η Ε.Ι.Ε.Τ ιδρύθηκε το 1963 και τα μέλη της δίνουν πάνω από 4 δεκαετίες το στίγμα της υγιούς δημοσιογραφίας πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια, μια και τα φύλλα μας φθάνουν σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου δηλαδή υπάρχουν ξενιτεμένοι Έλληνες. Μακριά από τα Αθηνοκεντρικά διαπλεκόμενα οι εβδομαδιαίες εφημερίδες «Φρούρια Ελευθερίας» όπως τις είχε ονομάσει ο Αδαμάντιος Κοραής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, κρατούν όρθια την παράδοση, αφουγκράζονται τον σφυγμό και τις ανησυχίες της επαρχίας, αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κέντρου και περιφέρειας, εκφράζουν με συνέπεια τις αρχές της ελευθεροτυπίας και υπερασπίζονται με σθένος, πάθος και ηρωϊσμό τα συμφέροντα των περιοχών τους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα