20.7 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Προεκλογική σάλτσα από ψεύτικες υποσχέσεις για τους υπερχρεωμένους και τους πλειστηριασμούς …

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΣΩΛΑ

Μετά τις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές, έρχονται το 2023 χιλιάδες  πλειστηριασμοί από  τράπεζες και  funds. Το ‘’πάρτι δεν τελειώνει  21 Μαΐου’’, αλλά αρχίζει  και  χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί!  Ο λαός χρεώθηκε,  όχι επειδή καλοπέρναγε, αλλά επειδή  δεν τα κατάφερνε, από τη φορολογία,  την ακρίβεια, την ανεργία. 

Ο  λαός απέκτησε πλέον, αντί του ονόματός του,  ταμπέλες και πιστοποιητικά, όπως  «ευάλωτος δανειολήπτης», «επιλέξιμος προς ρύθμιση ή όχι», «πιστοποιητικό και βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη ….». Αυτή είναι  ορολογία των κορακιών – funds στα οποία τα έως τώρα   κυβερνώντα κόμματα  πούλησαν τα  «κόκκινα» δάνεια, αφού νομοθέτησαν  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Γεμίσαμε με αναποτελεσματικά στην πλειοψηφία τους  και χρονοβόρα εργαλεία ρύθμισης χρεών και οφειλών, με πλατφόρμες, με  «πρόγραμμα γέφυρα», «πρόγραμμα Ηρακλής» και δε συμμαζεύεται! 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζουν προεκλογικά  προγράμματα  προστασίας της πρώτης κατοικίας, της Επαγγελματικής Στέγης και της Αγροτικής Γης, μιλώντας για αποκατάσταση της αδικίας και δικαιοσύνη παντού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι διαθέτει «άρτια επεξεργασμένη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας» που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι «θα μπουν κανόνες στη λειτουργία των funds, με εξασφάλιση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης για τις δραστηριότητες τους»….. 

Πώς θα προχωρήσεις σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όταν παράλληλα δηλώνεις ότι σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί και ενώ λίγα χρόνια πριν, καθιέρωσες τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά και την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των πλειστηριασμών;

Αλήθεια, πως θα αποδώσεις δικαιοσύνη και θα σταματήσεις την αδικία απέναντι σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, όταν δε θες να κακοκαρδίσεις τις τράπεζες και τα funds ;

Όσο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κινούνται στις ίδιες ράγες με τα funds, τόσο θα θωρακίζεται το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Και πάλι η μεγάλη πλειοψηφία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, δε θα καταφέρει να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση του χρέους ή ακόμη και να υπαχθεί, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να είναι «ενήμερη»,   καθώς  τα έξοδα του νοικοκυριού θα αυξάνονται κατακόρυφα παντού. Η εκτόξευση δε των επιτοκίων της ΕΚΤ θα δημιουργήσει  μια νέα γενιά λαϊκών “κόκκινων δανείων”. 

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έθεσε προτάσεις για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών, με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους του χρέους προς τις τράπεζες. Προτάσεις όμως που απορρίπτονται όπως και η τελευταία τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ  στη Βουλή, τον περασμένο Φλεβάρη, για απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, η οποία και καταψηφίστηκε από τη ΝΔ, ενώ ΠΑΣΟΚ  και ΣΥΡΙΖΑ κώφευσαν ……

Ο λαός, με δεκάδες κινητοποιήσεις από σωματεία,  φορείς και  τους βουλευτές του ΚΚΕ  πάντα μπροστά, κατάφερε να αποτρέψει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών και να παλεύει  να καταργηθούν οι νόμοι που έγραψαν οι τραπεζίτες και ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ δε θα πάψει να αγωνίζεται  για την κατάργηση των πλειστηριασμών!

Το ΚΚΕ είναι με το λαό  που δυναμώνει του αγώνες του, γιατί η στέγη δεν είναι εμπόρευμα και γιατί  , «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα