18.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου το Plan A

Διαβάστε επίσης

  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο, από νωρίς είχαν στηθεί οι υποστηρικτές της πρότασης Στύλιου για το ΞΕΝΙΑ και περίμεναν τις παρατάξεις να πάρουν θέση για την μετατροπή της μελέτης και την δημιουργία δωματίων φιλοξενίας, ότι πιο κοντινό δηλαδή στον τομέα του Ξενοδοχείου.
  • Παρόλα αυτά, εκτός από τον Χριστόφορο Σιαφάκα, ο οποίος ζήτησε να αξιολογηθεί η πρόταση του Γιώργου Στύλιου, αναφορικά με το Plan B και λοιπά, οι υπόλοιποι παρέμειναν στην τοποθέτηση του Κώστα Τράμπα, ότι δεν υπάρχει πρόταση προς συζήτηση, αλλά επιστολή, η οποία απαντήθηκε από τις υπηρεσίες.
  • Μάλιστα η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στον προπηλακισμό που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα -γεγονός το οποίο από την ίδια στήλη αναδείξαμε ως απαράδεκτο- και επανέλαβε το περιεχόμενο της έκθεσής της υπηρεσίας της… Ότι σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής Γιώργου Στύλιου, θα χρειαστούν περίπου 300 χιλ. ευρώ για να γίνει τροποποίηση της μελέτης.
  • Ο Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Δημήτρης Ευαγγέλου ήταν οι μόνοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα από την δημοτική αρχή, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει την δυνατότητα να δοθεί η χρήση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να ακουστούν οι θέσεις ότι «εμείς δεν θέλουμε ξενοδοχείο, ποτέ δεν έμεναν οι αρτινοί στο ΞΕΝΙΑ, ποιος είχε λεφτά τότε να νοικιάσει δωμάτιο στο ΞΕΝΙΑ» και άλλα τέτοια, τα οποία έχουν μια βάση αλήθειας, αλλά θεωρούμε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο διακύβευμα της συζήτησης.
  • Τέλος ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, αφού επανέλαβε το ποίημα «ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού…», για το οποίο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον διέκοψε σημειώνοντας ότι «τα ξέρουμε αυτά, τα έχετε ξαναπεί», έστειλε κυριολεκτικά στον κάλαθο των απορριμμάτων, την επιστολή Γιώργου Στύλιου, βάζοντας εντελώς τέλος στο λεγόμενο Plan A και επιβεβαιώνοντας το Plan B, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δημοπρατείται μεθαύριο»…
  • Πάντως είναι σημαντικό ότι στο περιθώριο των συζητήσεων και των αναφορών, έγινε αισθητό το πολιτικό – εκλογικό άρωμα των ημερών, αφενός με την αντιπολίτευση να υπενθυμίζει ότι ο Στύλιος με τον Τσιρογιάννη, στο ίδιο κόμμα ανήκουν και θεωρητικά θα πρέπει να τα έχουν βρει μεταξύ τους για το καλό του τόπου, ενώ από την άλλη να ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε στα Γιάννινα, για τα δώδεκα (12) εκατομμύρια του ΞΕΝΙΑ, χωρίς όμως να λέει ότι πρόκειται για ξενοδοχείο, αλλά για …πολιτιστικό κέντρο.
  • Αυτό το ίδιο, το είχε ποστάρει και ο Δήμαρχος στον τοίχο του στα social media σημειώνοντας με έμφαση «να τι είπε ο πρωθυπουργός για το ΞΕΝΙΑ», με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι η δημοτική αρχή είναι μεν στο πνεύμα της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας (πλην Σωτηρίου Χρηστούλη) και της κυβέρνησης και πιθανόν ότι η επιστολή Στύλιου, δεν είναι στο ίδιο μοτίβο με αυτό του Μητσοτάκη.
  • Όλα πλέον τα έχουμε ακούσει σε αυτόν τον ντουνιά, αλλά δεν έχει και σημασία να ασχοληθούμε περισσότερο, καθώς είναι πασιφανές και ηλίου φαεινότερο ότι την Μεγάλη Εβδομάδα του 2023, ελήφθη η οριστική και μη αναστρέψιμος απόφαση το ΞΕΝΙΑ να πορευθεί ως πολιτιστικό κέντρο και να μπουν οριστικά στις ελληνικές καλένδες οι προοπτικές για μια άλλη εξέλιξη, πιο τουριστικού χαρακτήρα.
  • Εδώ λοιπόν, μπαίνει μια τελεία. Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες πλέον μόνο ενώπιον της κάλπης θα μπορέσουν να αξιολογηθούν και να εκτιμηθούν με τον κατάλληλο τρόπο.
  • Από την άλλη δεν είναι και η εποχή από τις στήλες των εντύπων να γίνει τέτοιος διάλογος. Είναι ημέρες εορταστικές, ημέρες της πίστης και της Ελπίδας, δεν χρειάζονται εντάσεις και πάθη και αλληλοσπαραγμοί… Άλλωστε αυτό δεν σημαίνει ότι πεδίον δόξης λαμπρόν δεν θα γίνουν οι καφετέριες και τα μπαράκια, τώρα που οι ετεροδημότες θα έρθουν αγριεμένοι για το ΞΕΝΙΑ, τα social media, τα τηλέφωνα και τα sms.
  • Και καλώς ή κακώς εδώ δεν θα υπάρχουν οι τεχνικές υπηρεσίες για να χειριστούν επικοινωνιακά το πρόβλημα, αλλά οι πολίτες, που θέλουν απαντήσεις και δράσεις, που δεν περιορίζονται στην «τέχνη του εφικτού», αλλά αγγίζουν τα βαθιά νερά της μνήμης και της επιθυμίας.
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα