18.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Τα επικίνδυνα σημεία για τους πεζούς, που ο Δήμος Αρταίων αδιαφορεί!

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν δυο σημεία στην Άρτα, όπου πρέπει άμεσα να επέμβει ο Δήμος Αρταίων, γιατί είναι βέβαιο ότι θα έχουμε κάποια στιγμή κάποιο σοβαρό ατύχημα.
1) ΜΑΝΩΛΙΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΩΝ
Το πρώτο βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Μανωλιάσσης και Πέντε πηγαδίων, όπου είναι μια από τις σημαντικότερες εισόδους από την περιφερειακή οδό στο κέντρο της Άρτας.

Η οδός Πέντε Πηγαδίων είναι στην πραγματικότητα αδιάνοικτη, χωρίς να υπάρχουν πεζοδρόμια, στα οποία να έχουν ασφαλή πρόσβαση οι πεζοί, γεγονός που καθημερινά δημιουργεί προβλήματα σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, τα οποία βρίσκονται εκτεθειμένα σε μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά και “γκαζιάρηδες” οδηγούς.
Η οικοδομική γραμμή των γειτονικών ακινήτων είναι πραγματικά απροσδιόριστη, καθώς βλέπουμε κτήρια να είναι εφαπτώμενα στην δημοτική οδό, χωρίς να υπάρχουν πεζοδρόμια, ή άλλοτε τα σχηματισμένα πεζοδρόμια να διακόπτονται από φραγμένες ιδιοκτησίες.
Δεν γνωρίζουμε τη νομική και ιδιοκτησιακή κατάσταση του δρόμου, ούτε βέβαια είναι δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με αυτήν, το ζήτημα είναι ότι οι πεζοί στον πολυσύχναστο αυτόν δρόμο είναι ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ από τα διερχόμενα οχήματα, με σοβαρό κίνδυνο να προκληθεί κάποιος σωματικός τραυματισμός ή χειρότερο. Και βέβαια δεν αναφέρουμε στον τρόμο και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι διερχόμενοι πεζοί που επιλέγουν να διέλθουν τον επικίνδυνο αυτόν δρόμο.

2) Στένωμα ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το δεύτερο σημείο όπου η Άρτα παίρνει βραβείο επικινδυνότητας για τους πεζούς, είναι η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην είσοδό της μετά την πλατεία Παρηγορητρίας.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία, στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος στενεύει τόσο πολύ, ώστε οι πεζοί πρέπει να κατέβουν στον δρόμο και να εκτεθούν σε κάποιο διερχόμενο όχημα. Ένα σημείο καραμανιόλα, για το οποίο όσοι έχουν πρόβλημα κινητικό υποφέρουν και κυρίως όσοι μετακινούνται με καροτσάκι (γονείς με μωρά, αλλά και ανάπηροι), οι οποίοι πραγματικά αισθάνονται ανεπιθύμητοι στην πόλη μας.

Είναι σαφές ότι τα συγκεκριμένα σημεία είναι γνωστά στον Δήμο Αρταίων, καθώς βρίσκονται σε οδούς εισόδου της πόλης μας και μάλιστα έχει γίνει και μελέτη συγκοινωνιακή, η οποία σίγουρα θα τα έχει καταγράψει.
Είναι σημαντικό να τα ελέγξει άμεσα ο Δήμος και να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, προκειμένου να προλάβει κάποιο ατύχημα, αλλά και να δώσει την δυνατότητα στις ευάλωτες ομάδες να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα