16.9 C
Arta
16 Μαΐου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας»

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με αφορμή την περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας με τίτλο  «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας. 

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» κ. Κούτρας Βασίλειος. Ο Καθηγητής καθήλωσε το κοινό με την επιστημονική του γνώση και την αμεσότητα του λόγου του, στην κατάμεστη αίθουσα. Μίλησε για τη διαχρονική αξία του παιχνιδιού στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, με επιστημονικά δεδομένα, παραδείγματα και αναφορές στο σήμερα.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Γαλάνη Βασιλική, η οποία αναφέρθηκε στην προετοιμασία, το αντικείμενο και τον σκοπό της περιοδικής έκθεσης. Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην έκθεση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Παπαδοπούλου Βαρβάρα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Χαμπηλομάτη Παρασκευή και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» κ. Νικολάου Κωνσταντίνα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σίμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευαγγέλου, ο Κοσμήτορας και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τρικούπης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Βασιλείου και πλήθος κόσμου. 

Η βραδιά στο Μουσείο έκλεισε με την εξαιρετική μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης από μουσικό σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πρόγραμμα κλασικής μουσικής, σε επιμέλεια τoυ Δρ Δημοσθένους Φιστουρή. Σοπράνο με συνοδεία πιάνου ερμήνευσαν έργα του κλασικού ρεπερτορίου και «μάγεψαν» το κοινό.

Για το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας»

        Η Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνα Νικολάου                                                  Αικατερίνη Σχισμένου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα