16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Ν. ΣΠΥΡΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία με συγκεκριμένες και κοστολογημένες δεσμεύσεις με αιχμή της νέας διακυβέρνησης αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και την επιπλέον μείωση φόρων και εισφορών. Αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου αλλά αυτά τα βήματα επιβάλλεται να τα συνεχίσουμε. Θα πρέπει να χτίσουμε μια Ελλάδα ισχυρή ,πράσινη, ψηφιακή με υψηλό δείκτη ανάπτυξης που θα ξεπερνά τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε η πατρίδα μας να γίνει πραγματικά μια ευρωπαϊκή χώρα. 

Οι τέσσερις (4) βασικοί άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης 2023-2027 της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνουν:

  1. Αυξήσεις μισθών για όλους βασισμένες στην εθνική ανάπτυξη και ενδυνάμωση περαιτέρω της οικονομίας με ένα νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 στο Δημόσιο έτσι ώστε να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη και παράλληλα νέες μειώσεις φόρων και εισφορών που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος κάθε πολίτη.
  2. Περαιτέρω ψηφιοποίηση για ένα αποτελεσματικό κράτος με ένταξη του 90% των δημόσιων υπηρεσιών του κράτους στο gov.gr και απλούστευση σημαντικών διαδικασιών μέσω του εθνικού προγράμματος απλούστευσης διαδικασιών έως το 2027.  Αξιολόγηση για όλους και επιβράβευση άξιων στελεχών για τις επιδόσεις τους.
  3. Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους και περισσότερα δικαιώματα στη νέα γενιά. Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός νοσοκομείων, δωρεάν  προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες, ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας, ολοκλήρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας. Και παράλληλα προγράμματα προσιτής στέγης στους νέους.
  4. Απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των συνόρων για μια ισχυρή Ελλάδα με τα εθνικά της σύνορα να στέκουν απόρθητα και η Ελλάδα να δυναμώνει τη φωνή της έξω από αυτά. Σε μια καθημερινότητα που θα γίνεται όλο και πιο εύκολη και πιο πράσινη για όλους τους Έλληνες πολίτες. Με το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενεργειακή αναβάθμιση 600,000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας μέσω των προγραμμάτων << εξοικονομώ >>, <<αλλάζω θερμοσίφωνα>>, και <<φωτοβολταικά στέγης>>. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΑΡΤΑΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα