14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

«Αν κερδίσει η ΝΔ έστω και μισή μονάδα, θα προσπαθήσει να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ματαιώσει αυτό το σχέδιο» ανέφερε ο  Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Πλατεία της Άρτας.  

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Με τις αναθέσεις, με την οικογενειοκρατία, την αδικία. Ως εδώ. Πρέπει αυτό να γίνει πράξη στις εκλογές».

«Στις 21 του μηνός το δίλημμα Μητσοτάκης ή Αλλαγή; Μητσοτάκης ή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την επόμενη μέρα;» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως «στις 21 του μήνα όποιος βγει πρώτος φτιάχνει κυβέρνηση».

Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα οδηγηθούμε σε μία προοδευτική κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι ο Νομός Άρτας όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα δώσει αποτελέσματα που θα θυμίζουν άλλες εποχές» τόνισε στην ομιλία του.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αποφασίσει: Το “ως εδώ” θα γίνει απόφαση για αλλαγή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Στη αρχή της ομιλίας του ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση άφιξής του (λόγω αργοπορημένης αναχώρησης της πτήσης από Αθήνα για Γιάννενα), αλλά, όπως είπε δηκτικά αναφερόμενος εμμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ταξιδεύει με το κρατικό αεροπλάνο και με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων ούτε ταξίδευε με το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική του εκστρατεία όταν ήταν πρωθυπουργός.

«Πίστευα και πιστεύω ότι αυτό το κράτος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Άλλοι έχουν γεννηθεί πρίγκιπες κι έχουν την αίσθηση πως το κράτος και η χώρα τους ανήκουν».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογράμμισε πως όλα τα διλήμματα της κάλπης συμπυκνώνονται σε ένα: «Όποιος βγει πρώτος στις 21 Μαΐου, φτιάχνει κυβέρνηση. Άρα το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Αλλαγή».

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αποφασίσει γιατί αισθάνεται πως δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τις υποκλοπές, τις απευθείας αναθέσεις, την οικογενειοκρατία και την αδικία.

«Το “ως εδώ” θα γίνει απόφαση για αλλαγή. Μην γελιέστε και μην τους πιστεύετε: Αν είναι πρώτη η ΝΔ, έστω και με μισή μονάδα, θα θελήσει να φτιάξει κυβέρνηση- κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις ακόμα και με αποστασίες, όπως είναι γνωστό αυτή η οικογένεια έχει το know how. Το μόνο που μπορεί να ματαιώσει αυτό το σχέδιο είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Είναι η καθαρή νίκη στις 21 Μαΐου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανα αναφορά και στην κατηγορία σε βάρος του πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά με τα συνθήματα της δεκαετίας του ’80.

«Τους πονάει που μιλάμε για την Αλλαγή. Τα συνθήματα αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός. Οι μεγάλες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής παράταξης ανήκουν σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Κι αν αυτά τα συνθήματα έχουν γίνει για άλλη μία φορά επίκαιρα, ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που ξεπέρασε και τον πατέρα του της τριετίας 1990-93».

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, στο καφέ που κάθισε με υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα και στα Γιάννενα μετά την ομιλία του τόνισε πως δεν υπάρχουν όρια προς τα πάνω για τα ποσοστά του κόμματός του σε αυτές τις εκλογές, προσθέτοντας πως μπορεί να μην υπάρχει η πόλωση της δεκαετίας του ’80, αλλά η ψήφος των πολιτών δεν θα είναι χαλαρή σε αυτές τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα