21.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Διαβάστε επίσης

Μπορώ να σου πω κάτι αστείο για τη μετάδοση μικροβίων με τα χέρια!

Είναι σαν να παίζεις ένα παιχνίδι “κυνηγητό” με τα μικρόβια και τα χέρια σου είναι τα μόνα όπλα που έχεις για να τα σταματήσεις. Αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε παιχνίδι “κυνηγητό”, οι κανόνες είναι αμφίσημοι και οι μικροοργανισμοί μπορούν να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια σου και να περάσουν σε άλλους.

Μερικές φορές είναι σαν να έχουν τη δική τους μυστική γλώσσα για να μετακινηθούν και να εξαπλωθούν. Και μπορούν να είναι τόσο ανθεκτικοί που θα τους εκτιμούσαν και οι καλύτεροι μαθηματικοί. Αλλά μην ανησυχείτε, οι λύσεις είναι απλές: πλύνετε τα χέρια σας συχνά και χρησιμοποιήστε απολυμαντικό για να διατηρήσετε τα μικρόβια μακριά!

Στο τέλος της ημέρας, τα μικρόβια μπορούν να είναι πολύ σκληροί αντίπαλοι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που ένα καλό πλύσιμο χεριών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει!

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών γιορτάστηκε όπως  κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου για να υπενθυμίσει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους για να παραμείνουν υγιείς και να αποτρέψουν την εξάπλωση ασθενειών. Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό είναι ένας από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από το να αρρωστήσετε.

Τα μικρόβια μπορούν να βρεθούν σε πράγματα που αγγίζουμε, όπως παιχνίδια, λαβές πόρτας, ακόμα και στα χέρια μας. Όταν αγγίζουμε το πρόσωπό μας ή τρώμε χωρίς να πλύνουμε τα χέρια μας, μπορούμε να μεταφέρουμε αυτά τα μικρόβια στο σώμα μας και να αρρωστήσουμε.

Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτών των μικροβίων και στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών όπως ο COVID-19, η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Πλένοντας τακτικά και σωστά τα χέρια σας, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους υγιείς.

Συνολικά, ο COVID-19 έχει τονίσει τον κρίσιμο ρόλο του πλυσίματος των χεριών και της σωστής υγιεινής των χεριών στην πρόληψη της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών. Ακολουθώντας καλές συνήθειες υγιεινής των χεριών, μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από το να αρρωστήσουμε. Με τον κωρονοιό, μάθαμε όλοι μας να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας!

Να θυμάστε, λοιπόν, να πλένετε πάντα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν από το φαγητό, μετά τη χρήση του μπάνιου και μετά το βήχα, το φτάρνισμα ή το φύσημα της μύτης σας. Ας κάνουμε όλοι αυτό που μπορούμε για να παραμείνουμε υγιείς και να αποτρέψουμε την εξάπλωση μικροβίων!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα