16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, παρουσία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημητρίου Μαυρογιώργου, των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.). Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο κ. Απόστολος Βασδέκης, Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, ο κ. Χρήστος Τυρολόγος, Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, ο κ.  Κων/νος Κίτσιος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Άρτας, ο κ. Γεώργιος Δημητρίου, Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά, ο κ. Δημήτριος Πεσλής, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Άρτας, η κ. Αλεξία Παππά, Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Άρτας, ο κ. Δημήτριος Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας της ΠΕ Άρτας, ο κ. Κωνσταντίνος Τζουμάκας, Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του φράγματος Πουρναρίου, του ΕΚΑΒ, της Ιονίας Οδού ΑΕ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων για τις ενέργειες που έγιναν κατά την χειμερινή περίοδο ώστε να μην προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Μαυρογιώργος στη σημασία που έχει η άμεση συνεννόηση των αρμοδίων και η συνεργασία σε περίπτωση συμβάντος ώστε αυτό ν’ αντιμετωπιστεί γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου κ. Βασδέκης αναφέρθηκε σε ζητήματα πρόληψης των πυρκαγιών καθώς και στην ύπαρξη των εναέριων μέσων που θα σταθμεύουν στην Ήπειρο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στη συζήτηση, έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς επεσήμανε την ανάγκη για εγρήγορση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα