13.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

“Έξω από τα …δόντια” τα είπε η Διευθύντρια Α’βάθμιας εκπαίδευσης για το φιάσκο του “οδοντιατρικού ελέγχου”

Διαβάστε επίσης

Για ψευδή πληροφόρηση αναφορικά με την δράση της “προληπτικής οδοντιατρικής” κάνει λόγο η Διευθύντρια ΔΙΠΕ Άρτας Δρ. Κλεοπάτρα Βασιλείου σε έγγραφό της προς τις σχολικές μονάδες και κατηγορεί ευθέως τον Δήμο Αρταίων ότι δεν υπήρξε ενημέρωση ότι δεν γινόταν ποτέ οδοντιατρικός έλεγχος των παιδιών…

…οι κοινωνικές παροχές στους πολίτες”.

To δελτίο Τύπου του Δήμου Αρταίων έκανε λόγο για ενημερωτική δράση προληπτικής οδοντιατρικής που πραγματοποιεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα παιδιά-μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρταίων. Η ενημερωτική δράση που έχει στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, θα υλοποιηθεί σε 16 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έως την Τρίτη 16 Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί από Οδοντίατρους, στο χώρο των Δημοτικών Σχολείων που έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
«Ευχαριστούμε θερμά τον Oδοντιατρικό Σύλλογο Άρτας και τους εθελοντές οδοντιάτρους της πόλης μας αλλά και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, για την πολύτιμη συνεισφορά τους και προσκαλούμε εθελοντές του χώρου της υγείας να επικουρήσουν τις δομές μας για να φτάσει το μήνυμα της πρόληψης παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ από τη πλευρά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης πρόσθεσε: «Μέσω της δράσης τονίζεται η αξία του προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στο πλαίσιο των κοινωνικών παροχών που παρέχουμε σε όλους τους συμπολίτες μας».

Έμειναν με το… στόμα ανοικτό!!!

Στο προηγούμενο διάστημα τα παιδιά είχαν φέρει υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από τους γονείς τους για οδοντιατρικό προληπτικό έλεγχο στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούσαν… Μάλιστα είχε θεωρηθεί μια πολύ καλή κίνηση…
Οι σχολικές μονάδες περίμεναν να ξεκινήσει ο έλεγχος των παιδιών από τον οδοντιατρικό σύλλογο, παρόλα αυτά διαπίστωσαν ότι κανένας δεν κοίταξε τα δοντάκια των μικρών μαθητών, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί αρμοδίως η Δ/ντρια Π.Ε. Άρτας, η οποία “έπεσε από τα σύννεφα”, όταν πληροφορήθηκε από τον Δήμο Αρταίων ότι ενώ η δράση είχε χαρακτήρα οδοντιατρικού ελέγχου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην επιτόπια εξέταση στα σχολεία και έτσι “συμφωνήθηκε να γίνει ενημερωτική, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την αξία της δράσης”. Μάλιστα ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Παναγιώτης Γαλάνης, ζήτησε συγγνώμη από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “για την μη έγκυρη, έγγραφη ενημέρωσή σας και επιφυλασσόμαστε για μια μελλοντική με τις αρχικές προϋποθέσεις πραγματοποίηση δράσης”.


Η Διευθύντρια ΔΙΠΕ Άρτας Δρ. Κλεοπατρα Βασιλείου, σε έγγραφό της προς τις Σχολικές Μονάδες της ΔΙΠΕ Άρτας αναφέρει ότι “Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ότι η συνέντευξή μου βασίστηκε στην ψευδή πληροφόρηση του Δήμου Αρταίων για την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από τις Σχολικές Μονάδες δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ…”

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα