15.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

Υπέγραψαν όλοι οι σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Άρτας ότι η εκλογική διαδικασία ήταν αδιάβλητη…

Διαβάστε επίσης

Με έγγραφο το οποίο υπογράφηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Άρτας αναφέρθηκε ότι η διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου , που έλαβε χώρα την 27 Απριλίου ήταν καθόλα νόμιμη και μυστική, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το παραμικρό ενδεχόμενο νόθευσης του αποτελέσματος.
Ειδικότερα στο έγγραφο αυτό, αναφέρεται αυτολεξεί το εξής:

Την Πέμπτη 27/04/2023 και ώρα 18:00 κατόπιν πρόσκλησης του προεδρεύοντα κ. Καραμπίνα Αντωνίου προσήλθαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Άρτας για να εκλέξουμε πρόεδρο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Ν. 5043/2023 .
Με την έναρξη της διαδικασίας απομακρύνθηκαν από τη αίθουσα οι μη έχοντες λόγο και μοιράσθηκαν ψηφοδέλτια, λευκά και φάκελοι οι οποίοι σφράγιζαν με αυτοκόλλητη ταινία.
Στην συνέχεια τηρήθηκε εύρυθμα η νόμιμη διαδικασία ψηφοφορίας χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια νόθευσης του αποτελέσματος.
Άμεσα έγινε η καταμέτρηση των ψήφων. Στην πρώτη ψηφοφορία οι υποψήφιοι αναδείχθηκαν ισόψηφοι καθώς βρέθηκε ένα λευκό. Ακολούθησε δεύτερη και τελευταία καθώς σε αυτή αναδείχθηκε νικητής ο κ. Σελαμτζόγλου με ψήφους 6-5 υπέρ του. Στην συνέχεια αποχώρησαν οι σύμβουλοι από τον χώρο.
Κατόπιν αυτών γίνεται κατανοητό ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας χωρίς να υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο νόθευσης του αποτελέσματος.

Μένει τώρα η δημοτική ομάδα των “Αρτινών ΣΥΝεργασία” να εξηγήσει, ερειδόμενη σε ποιές πληροφορίες και βάσει ποιων στοιχείων, εξέδωσε μια μειωτική καθόλα ανακοίνωση διαγραφής του μέλους του Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νίκου Τράμπα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία; Και σε κάθε περίπτωση ποια είναι τα μέλη της δημοτικής ομάδας, οι οποίοι με την ψήφο τους, εξέθεσαν με τον τρόπο αυτόν ένα μέλος τους;
Χθες έγινε και η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Άρτα, ένα μεγάλο γεγονός που περιποιεί τιμή για την Αυτοδιοίκηση και στα τοπικά δρώμενα, είναι ακόμη έντονο το μελανό σημείο της αδικαιολόγητης διαγραφής ενός μέλους ενός συνδυασμού, (και παρά την προσπάθεια της Τοπικής Κοινότητας – με πνεύμα καλής πίστης- να μειώσει τις εντυπώσεις) με την κατηγορία ότι ψήφισε αντίπαλο υποψήφιο, την στιγμή που η ψηφοφορία ήταν μυστική.


Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα