15.4 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Κρίσιμη βδομάδα για κόμματα και υποψήφιους

Διαβάστε επίσης

Το σχόλιο της εβδομάδας από  τον Βασίλη Ιωάννου

Είμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, τις εικοστές της Μεταπολίτευσης και τις εξηκοστές έβδομες από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ήδη η προεκλογική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και για μια κόμη φορά τα σημαντικά ζητήματα έμειναν στο περιθώριο..

Θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τη νέα γενιά συζητήθηκαν ακροθιγώς, ενώ ακούστηκαν πολύ λίγα για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η κλιματική  αλλαγή, το δημογραφικό, η ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου κλπ.

Δικαίως χαρακτηρίζονται από πολλούς οι πιο βουβές εκλογές, ενώ και το όλο κλίμα προσομοιάζει περισσότερο με Ευρωεκλογές παρά με Εθνικές και μάλιστα κρίσιμες, όπως δηλώνουν τα 2 μεγάλα κόμματα.

Ενώ πριν από μερικούς μήνες πολλοί περιμέναμε μια προεκλογική περίοδο τοξική και ένα «σκληρό ροκ» από τα παλιά με αντιπαραθέσεις που θα ξεπερνούσαν τα όρια του λεγόμενου πολιτικού πολιτισμού, μέχρι σήμερα τουλάχιστον βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο.

Εντάσεις στην Πρέβεζα λίγες μέρες πριν τις κάλπες!!!!

Το ίδιο, ίσως και πιο υποτονικό είναι το προεκλογικό κλίμα στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα.

Λίγες και μικρές συγκεντρώσεις, ελάχιστες αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί κι αυτά μέσα από τα social media.

Ακόμη και το κυνήγι του σταυρού γίνεται χωρίς εντάσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη…

Όλα αθόρυβα και ήρεμα ..   

Αυτά μέχρι πριν λίγες μέρες, που ήρθε ανάρτηση του Γιώργου Τρυφωνίδη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, η οποία όπως ήταν φυσικό «τάραξε τα ήρεμα νερά» και προκάλεσε  θόρυβο και πολλές συζητήσεις κυρίως στο χώρο της ΝΔ, και όχι μόνο.

Μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει,  κατέφυγε προκειμένου «να διατυπώσει με σαφήνεια τις απόψεις και τις επιλογές του, αποτρέποντας την όποια παρερμηνεία»!!!!

 Δεν γνωρίζω τα πραγματικά αίτια ούτε και τη σκοπιμότητα αυτής της ανακοίνωσης..

 Ούτε πολύ περισσότερο μπορώ να προβλέψω πόση απήχηση θα έχει στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 

Δεν έχω άλλωστε καθαρή εικόνα της ανθρωπογεωγραφίας της ΝΔ στο νομό.

Το ότι όμως προέρχεται από ένα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ στο νομό, πρώην Βουλευτής για 12 χρόνια και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, έχει τη δικιά της σημασία.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενό της και κυρίως το χρόνο που αυτή αναρτήθηκε, θα έλεγα ότι αποτελεί μια ευθεία επίθεση εναντίον της υποψηφιότητας του κ. Στέργιου Γιαννάκη.

 Ιδιαίτερα το απόσπασμα που αναφέρει ότι:
«O κ. Γιαννάκης ,ως βουλευτής, απέτυχε παταγωδώς να εκπροσωπήσει τον Νομό και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του. 

Ακόμη και την αυτονόητη Δύναμη του εκπροσώπου του Λαού απεμπόλησε από αδυναμία ή αδιαφορία», θεωρώ ότι είναι ιδιαιτέρως απαξιωτικό προς το πρόσωπό του κ. Γιαννάκη.

  Θα θυμίσω εδώ ότι αυτή η ανακοίνωση του κ. Τρυφωνίδη έρχεται να προστεθεί στη αυστηρή κριτική που δέχθηκε προ ημερών ο κ. Γιαννάκης και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία του καταλόγισε σοβαρές ευθύνες για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

 Επίσης κανείς δεν υποτιμά τον «συμβολισμό» της περασμένης Δευτέρας, όταν ο  Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί την Πάργα και όχι Πρέβεζα.

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων… 

Όλα τα παραπάνω, δεν ξέρω πόσο συνδέονται μεταξύ τους, όμως μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστούν.

Δικαιολογημένα λοιπόν έχουν προκαλέσει πλήθος σχολίων, μεταξύ των ψηφοφόρων κυρίως της ΝΔ.

 Σίγουρα οδηγούν σε διάφορα συμπεράσματα, δεν προδικάζουν όμως τις τελικές επιλογές και προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Άλλωστε απομένει μια ολόκληρη βδομάδα μέχρι τις κάλπες, πολιτικός χρόνος πάρα πολύ μεγάλος για να συμβούν διάφορα γεγονότα που ενδεχομένως θα αλλάξουν πολλές από τις σημερινές βεβαιότητες.

Θα κλείσω με ένα στοιχείο στο οποίο συνηγορούν πολλές έρευνες κοινής γνώμης.

Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, ίσως και πάνω από το 10% καταλήγει στις αποφάσεις κυριολεκτικά τις τελευταίες πέντε μέρες πριν την κάλπη.

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ σε όλες και όλους!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα