14.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Ομιλία της Χριστίνας Μαρέτη στην Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο

Διαβάστε επίσης

Η υποψήφια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Χριστίνα Μαρέτη, συμμετείχε στην Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο Άρτας με καλεσμένους Ομιλητές, τους, Σωτήρη Ζαρπαλά και Μιχάλη Χάλαρη.
Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το Νομό Άρτας, η κ. Μαρέτη μίλησε προς τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος.
Ακολουθεί το κείμενο της Ομιλίας της:
Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες…

Ευχαριστώ πολύ τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας και τον Γραμματέα…

Δεν είμαι ένα πρόσωπο, που θεωρώ ότι πρέπει να συστηθώ, ούτε βέβαια και εσείς να συστηθείτε σε εμένα. Είμαστε όλοι μέλη της μικρής κοινωνίας της Άρτας, γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα, αν και βέβαια λόγω ευγενείας μιλάμε στον πληθυντικό. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί γνωρίζω ότι κι εσείς δίνετε τον μεγάλο αγώνα για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οικογένεια, από την εργασία σας, από το καφενείο, από τις συναντήσεις σας…

Κι εγώ αν πρέπει να αυτοπαρουσιαστώ, σας λέω ότι δεν έχω καμία διαφορά: είμαι μια επιστήμονας, μια μητέρα με μικρό παιδί, μια εργαζόμενη γυναίκα, που έχει το ίδιο πάθος: θέλω έναν καλύτερο τόπο για όλους μας.

Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση να είμαι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα, καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω στην κοινωνία μας, παρατηρώντας την από άλλη οπτική, όπως επίσης και στους αρτινούς με αντιμετώπισαν με την δική τους οπτική. Στο διάστημα αυτό, είχα την ευκαιρία, να μιλήσω με ανθρώπους από κάθε κοινωνική και οικονομική τάξη και βέβαια να μου ανοιχτούν με τους προβληματισμούς και τα προβλήματά τους, για την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον το δικό τους, της Άρτας και της πατρίδας μας.

Οι αγωνίες είναι κοινές, οι προβληματισμοί έντονοι, τα συμπεράσματα πολλά και διαφορετικά, ανάλογα με το υπόβαθρο του καθενός. Οι προτάσεις ακόμη περισσότερες… Παρόλα αυτά, στον αγώνα αυτόν, που συμμετείχα με όλους τους αξιόλογους συνυποψηφίους μου, που έναν προς έναν τιμώ και ξεχωρίζω, για ένα πράγμα, που θεωρώ ότι αποτελεί κοινό τόπο, αισθάνομαι υπερήφανη: για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται από όλους, ως το κόμμα εκείνο που έχει σηκώσει στις πλάτες του την ευθύνη της κοινωνίας, το οποίο με υπομονή και επιμονή, πραγματικά διέσωσε την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές, όπου ο λαϊκισμός ουσιαστικά διέρρηξε το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Αλλά και σήμερα, είναι το κόμμα εκείνο, που συνεχίζει να μην κάνει παζάρια στον βωμό του εκλογικού συμφέροντος, που θέτει τις συνιστώσες στον πολιτικό διάλογο, μεταξύ όλων των λεγόμενων συστημικών κομμάτων, που μπορεί και μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην πολιτική, με θέσεις, πρόγραμμα, αξίες και αρχές…

Πιστεύω λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, με επικεφαλής το Νίκο Ανδρουλάκη, όχι μόνο με καθιστά υπερήφανη, που είμαι υποψήφια στην Άρτα, αλλά με κάνει και σίγουρη ότι στην κάλπη θα διαφανεί η δυναμική του και η εμπιστοσύνη του Έλληνα ψηφοφόρου.

Αλλά πρέπει κι εμείς να δείξουμε την δύναμή μας. Όλοι μαζί… Σας καλώ να μεταφέρετε παντού, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων, η Άρτα έχει το καλύτερο ψηφοδέλτιο, σε επιλογή προσώπων, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα στο Νομό, που συμπλήρωσαν τις κενές θέσεις. Αλλά είμαστε και το πιο μαχητικό ψηφοδέλτιο, με ένταση, επιμονή και αγάπη για τον σκοπό μας, με πάθος για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην Βουλή και την Ευρώπη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τις απόψεις του και γι’αυτό το αντιγράφουν. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, κοπιάροντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς τα αντίγραφα, όσο και να θέλουν δεν μπορούν να συγκριθούν με το αυθεντικό και το πρωτότυπο και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Ξαναγίναμε σύντροφοι, φορείς των αξιών και των ιδανικών του ΠΑΣΟΚ, που η ελληνική ιστορία αναγνώρισε στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φωτεινής Γεννηματά και τώρα του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο χαιρετισμός Σύντροφος, ξαναπαίρνει αξία και σημασία, γιατί τώρα αρχίζει ο μεγάλος αγώνας για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα…
Την επόμενη ημέρα, πρέπει να εργαστούμε για να μπορέσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα να γίνει έργο, οι θέσεις μας να ενισχυθούν σε όλους του θεσμούς, τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς, να επαναφέρουμε την πολιτική στα σύγχρονα πλαίσια…

Σας ευχαριστώ όλους, για τον όμορφο αγώνα που δίνετε…

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο μεγάλος νικητής της επόμενης μέρας και εμείς υπερήφανοι που πιστέψαμε στις αρχές και τα οράματα του, διαχρονικά!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα