13.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

  • Επιτέλους αυτές οι εκλογές θα τελειώσουν… Τόσο μεγάλη σούπα είχαμε να φάμε πολλά χρόνια και πραγματικά έχουμε την μεγάλη απορία, τι θα βγάλει η κάλπη, καθώς η έννοια βουβές εκλογές πλέον έχει καταντήσει παθογενής.
  • Αν είναι ένα πράγμα το οποίο σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι, είναι η τάση της κοινωνίας να πολωθεί σε αυτήν την εκλογική περίοδο, γεγονός που σημαίνει ότι τείνει το σώμα να επιλέξει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ποιος θα βγεί πρώτος, αυτό είναι κάτι που παλεύουν όλοι το διάστημα των εκλογών.
  • Θέλοντας να κλείσουμε και το κεφάλαιο των υποψηφίων, θα μας επιτρέψετε να ασχοληθούμε με τα πρόσωπα των εκλογών αυτών, όχι βέβαια όλα, αλλά εκείνα που έχουν το μεγάλο μερίδιο του επικοινωνιακού ενδιαφέροντος, χωρίς να σημαίνει ότι αγνοούμε τους υπόλοιπους…
  • Θα ξεκινήσουμε από τον Γιώργο Στύλιο: το τελευταίο διάστημα εκμεταλλεύτηκε την επικοινωνιακή του δυναμική και την κυβερνητική του θέση, σάρωσε όλο το νομό και πέρασε το μήνυμα ότι θέλει να του δοθεί η δύναμη από την Άρτα, προκειμένου να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα έργα και όπως λέει να την μετατρέψει σε οικονομικό κέντρο. Έκανε μια θηριώδη πολιτική εκδήλωση και έστειλε μήνυμα ισχύος στην προεκλογική διαδικασία, σε κάθε περίπτωση επεσήμανε ότι εξίσου σημαντικός στόχος είναι η Άρτα να επιστρέψει στον γαλάζιο χάρτη, υπονόησε δε πενταψήφιο αριθμό ψήφων στην κάλπη…
  • Ο Ντίνος Παπαδημητρίου, συνδυάζει μια πολιτική οικογενειακή ιστορία πολλών δεκαετιών, με συγγενικά πρόσωπα να είναι πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με μια πολιτική φρεσκάδα, έναν μοντέρνο τρόπο ζωής και αντίληψης των πραγμάτων. Έχοντας κάνει μια προεκλογική προέργασία πολλών μηνών, αλλά και δημιουργώντας εσωκομματικές συμμαχίες, με μεγάλη δυναμική, μπορούμε να πούμε ότι έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει επιτυχώς τον αγώνα του. Προσπαθεί ουσιαστικά να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε πολιτική φθορά των αντιπάλων του, και παίζει δυνατά το χαρτί της ανανέωσης για την άρση της στασιμότητας στο πολιτικό σκηνικό της Άρτας. Η κεντρική του προεκλογική εκδήλωση, με μια σύγχρονη νότα, αν μη τι άλλο προξένησε ευχάριστη εντύπωση, καθώς διαφάνηκε ότι το ζήτημα της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική, ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλούς.
  • Αναφορικά με την Φαίη Κυριακίδου, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε άρθρο στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, αλλά και σε αναρτήσεις μας στο apopsi-press.gr. Αν ισχύει ότι πλέον θα είναι μόνιμη κάτοικος της Άρτας, βάζει τα θεμέλια μιας πολιτικής παρουσίας, που θα προκαλέσει ενδιαφέρον και ίσως ανατροπές, σε υφιστάμενες ισορροπίες.
  • Η Όλγα Γεροβασίλη είναι το ισχυρό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα. Στόχος της δεν είναι μόνο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση σταυρών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω στο πολιτικό προσκήνιο. Στα πλαίσια των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και προσωπικά η ίδια, έχει οργώσει την περιοχή, έχει βέβαια απόλυτη αναγνωρισιμότητα και προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους και αυτό είναι ένα ισχυρό ατού, με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα στην καταγραφή της διάθεσης ψήφου. Η Όλγα παίζει μπάλα σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, στηρίζοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ενώ από την άλλη στην Άρτα, μπορεί και συγκρίνει το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα με αυτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το οποίο χαρακτηρίζει καταστροφικό)…
  • Ο Βασίλης Τσίρκας, εκφραστής ταυτόχρονα του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική προέλευση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, αλλά και μιας νέας γενιάς μελών του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας, που έχουν κοινή πορεία και απόψεις για την πολιτική και την αριστερά. Απέδειξε μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ότι έχει την δυνατότητα να προσελκύει τα παραδοσιακά στελέχη του κόμματος, αλλά και να διευρύνει την δυναμική του και σε άλλα πρόσωπα, που δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κομματικά δεδομένα. Ο ίδιος εργάστηκε καθ’όλη την τετραετία και η προεκλογική περίοδος ήταν ουσιαστικά ο κύκλος μιας πολιτικής προσπάθειας προσέγγισης νέων χώρων. Είναι αισιόδοξος για το πολιτικό αποτέλεσμα στην Άρτα, αλλά και για την δική του πορεία, θεωρεί δε ότι η εκλογή του, θα είναι «το μήνυμα της πολιτικής ανανέωσης στην Άρτα».
  • Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αξίζει να αναφέρουμε ότι η απώλεια της τρίτης έδρας στο νομό με κάποιον τρόπο ενεργοποίησε το αίσθημα του αδίκου για το ιστορικό χώρο της κεντροαριστεράς. Από την στιγμή που οι ανταγωνισμοί μειώθηκαν, οι διαφορές εξομαλύνθηκαν, διαφαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει αύξηση στην Άρτα, σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Να επισημάνουμε ότι κοινή διαπίστωση είναι ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι από τα καλύτερα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς ιδιαίτερα η ποσόστωση φάνηκε ότι ενίσχυσε τον χώρο, καθώς η Χριστίνα Μαρέτη και η Κατερίνα Ρίζου, οι οποίες συμπλήρωσαν δίπλα στον Χρήστο Γκόκα και τον Χρήστο Μέγα, φαίνεται ότι έδωσαν άλλη ώθηση στην προσπάθεια και βέβαια περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.

Πως η εφημερίδα λειτούργησε στην προεκλογική περίοδο

Το σημερινό φύλλο είναι το τελευταίο που εκδίδεται πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου. Ευχόμαστε κατ’αρχήν καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και να εκλεγεί ο καλύτερος .
Το σημείωμά μας αυτό, δεν έχει κανέναν άλλον λόγο, παρά μόνο για να εξηγήσουμε στους αναγνώστες και φίλους μας, ότι όλη την περίοδο αυτή, η εφημερίδα προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, να έχει ισότιμη παρουσίαση όλων των θέσεων και των πολιτικών δράσεων των υποψηφίων κομμάτων και πολιτικών, βεβαίως που ασχολήθηκαν στην Άρτα. Ελεύθερα δημοσιεύσαμε τις ανακοινώσεις, τις δηλώσεις και βέβαια τις συνεντεύξεις τους, σε όποιον το ήθελε και ήρθε σε επαφή με την εφημερίδα.
Όπως είναι αυτονόητο και λόγω χαρακτήρα και στάσης μας απέναντι στα πράγματα, ότι ουδέποτε εμείς πήραμε πρωτοβουλία να πλησιάσουμε κάποιον υποψήφιο, προκειμένου να του ζητήσουμε να δημοσιεύσει κάτι… Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι επρόκειτο για κάτι που είναι «μεμπτό», αλλά αντιθέτως είναι κάτι συνηθισμένο και σαφώς σημαντικό.
Εμείς απλώς το αναφέρουμε, προκειμένου να μην εκληφθεί από κάποιον αναγνώστη μας, ότι λειτουργήσαμε με όρους «αποκλεισμού» ή διάθεση να μην δημοσιεύσουμε κάτι που θα ήθελε να επικοινωνήσει κάποιο κόμμα ή υποψήφιος.
Και σας γνωρίζουμε ότι έτσι θα προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα.
Ιδίως στην περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχονται, αν μη τι άλλο είναι αδύνατον για ένα μέσο, να πρέπει να μαντεύει ποιος και που είναι υποψήφιος και ποιες οι αρχές και οι δράσεις του.
Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε αποκλεισμοί, αλλά ούτε και «προγραφές». Όσο έχουμε την δυνατότητα θα καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και αν δεν χωράνε οι σελίδες της εφημερίδας, υπάρχει άπλετος χώρος στις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας και βέβαια στα social media της εφημερίδας…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα