27.6 C
Arta
22 Ιουλίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2023

Διαβάστε επίσης

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Δεν αποτελούν μια διαδικαστικού χαρακτήρα αναμέτρηση.

Αντίθετα, θα πρέπει να δοθεί διέξοδος και πολιτική λύση, αυτή την Κυριακή.

Παρά την επιλογή και επιμονή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να φθάσει με κάθε τρόπο στην αυτοδυναμία.

Και παρά τις αντιφάσεις του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο έχουν αποκλειστικό και κύριο στόχο να είναι Πρωθυπουργοί της χώρας.

Και οι δύο χρησιμοποιούν  ο ένας τον άλλον, μέσα από ένα διχαστικό δίπολο και πόλωση, για να κυριαρχήσουν επικοινωνιακά.

Και οι δύο με όχημα τον λαϊκισμό, προσπαθούν να συμπιέσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σήμερα όμως η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή, κανονική Κυβέρνηση που θα έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης από αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών:

Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης που είχαμε, είτε με τη μονοκομματική Κυβέρνηση της ΝΔ, είτε με το κυβερνητικό μόρφωμα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ή θα επιλέξουμε μια Κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια, το Δημόσιο Συμφέρον, τους Θεσμούς, τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, με αλληλεγγύη, ευκαιρίες, εργασία και αξιοπρέπεια για όλους; Δηλαδή αυτά που αποτελούν την ουσία των προγραμματικών θέσεων και προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, και είναι το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή τους στην πράξη.

Τόσο το «Επιτελικό Κράτος» που ταυτίστηκε πολλές φορές με το «επιτελικό χάος» του κ. Μητσοτάκη, όσο και η ανευθυνότητα στην πρακτική του κ. Τσίπρα την προηγούμενη τετραετία, είχαν ως βάση τη λογική της συγκέντρωσης της εξουσίας, του ελέγχου και της καθεστωτικής λογικής.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε. 

Δεν σεβάστηκε τους θεσμούς, δεν υπηρέτησε το Δημόσιο Συμφέρον.

Απέτυχε, δεν είχε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την προστασία των αδύναμων και ευάλωτων. Μεγάλωσαν οι κοινωνικές ανισότητες, το κοινωνικό  κράτος υποχώρησε (Υγεία, Παιδεία,Πρόνοια).

Το πλήγμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, η επιδείνωση του Δημογραφικού προβλήματος, η έλλειψη περιφερειακής και παραγωγικής διάστασης, στο σχεδιασμό για την αξιοποίηση προγραμμάτων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, οδηγούν στη συρρίκνωση, την ερημοποίηση της υπαίθρου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με το Πρόγραμμά του απαντά σε όλα αυτά τα προβλήματα. Γι’ αυτό ζητά τη στήριξη και την επιλογή από τους πολίτες. Να είναι ισχυρό, για να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας μας.

Για να υπάρξει Κυβέρνηση, με πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτόνομη πορεία, είναι αυτό που εκφράζει γνήσια τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με τη μεγάλη προσφορά στην πατρίδα μας. Με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη σήμερα έχει στόχο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Αποτελεί την προοδευτική εναλλακτική πολιτική πρόταση για την Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Συμμετέχω ξανά σ’ αυτό τον αγώνα, σ’ αυτές τις εκλογές, ως Υποψήφιος Βουλευτής.

Με τη γνωστή σε όλους σας προσωπική μου διαδρομή και στάση, με συνέπεια και ειλικρίνεια.

Με καθαρές θέσεις, που βασίζονται πάνω σε αρχές και αξίες, έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης, που με τιμά και με γεμίζει με ευθύνη.

Ο τόπος μας, η Άρτα, περνά δύσκολες μέρες, έμεινε στο περιθώριο κάθε σχεδιασμού και προτεραιότητες από αυτή την Κυβέρνηση, αλλά και από την προηγούμενη.

Κανένα μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό έργο υποδομής, δεν προχώρησε ή δεν ξεκίνησε.

Δεν ενισχύθηκαν, δεν στηρίχθηκαν για τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος οι παραγωγοί μας, με συνέπεια καταστροφική για όλη την Τοπική Οικονομία.

Δεν εφαρμόζεται κανένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Η περιοχή ερημώνει, το Δημογραφικό πρόβλημα οξύνθηκε, η Άρτα αποδυναμώθηκε με μια φωνή λιγότερη στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Μέσα από την Κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα ανέδειξα όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, των συμπολιτών μας και του τόπου μας, για κάθε τομέα, επιδιώκοντας και πιέζοντας να δοθούν λύσεις. 

Η Άρτα αξίζει καλύτερη τύχη. Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας, να αλλάξουμε την πορεία του, να δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε όλοι εδώ, να παραμένουν και να επιστρέψουν οι νέοι μας στην Άρτα.

Αυτό τον αγώνα σας καλώ να δώσουμε ξανά μαζί, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Συμπορευόμαστε, στους αγώνες με μια μακρά πορεία ετών μέχρι σήμερα, μαζί σας. Εργάζομαι στον ίδιο τόπο.

Συνεχίζουμε μαζί, συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ, με την αισιοδοξία ότι μπορούμε να πετύχουμε.

Να ανατρέψουμε του πολιτικούς συσχετισμούς και να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ επιλογή για την εκπροσώπηση της Άρτας και στο νέο Κοινοβούλιο.

Ζητώ και προσωπικά την ψήφο σας, την επιλογή σας να συνεχίσουμε μαζί, να εκπροσωπήσω και πάλι τον τόπο μας, και τους ανθρώπους του, που γνωρίζω και με γνωρίζουν καλά. Με την ευθύνη από την πλευρά μου να ανταποκριθώ σ’ αυτή την απόφασή σας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα