16.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

Τα τεύχη Δημοπράτησης του Διοικητηρίου θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Μαϊου

Διαβάστε επίσης

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά αναφορικά με το έργο του Διοικητηρίου της Άρτας, και το στάδιο το οποίο βρίσκεται, μας ενημέρωσε σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος, το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη έχει ολοκληρώσει την Αρχιτεκτονική Μελέτη, τόσο για το διατηρητέο όσο και για το νέο κτήριο, ενώ η Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη ολοκληρώθηκαν το τέλος Απριλίου. Σύμφωνα με το Γραφείο Γκολογιάννη, τα Τεύχη Δημοπράτησης θα είναι έτοιμα έως το τέλος του Μαϊου και εκκρεμεί η υποβολή του φακέλου στο ΥΠΠΟΑ, το οποίο θα γίνει εντός Μαϊου, ενώ μετά την έγκριση από το ΥΠΠΟΑ, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση Πολεοδομικής Αδείας και στην συνέχεια ο Διαγωνισμός για την επιλογή Αναδόχου κατασκευής.
Όπως είναι γνωστό το Διοικητήριο πρόκειται να κατασκευαστεί στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παπακώστα και από το 2014 γίνεται επανειλλημένη προσπάθεια για την παραχώρηση της έκτασης των 12319,66τμ, και για να λάβει χώρα έγινε μίσθωση με το ΤΕΘΑ και τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου. Το στρατόπεδο θα διατεθεί με προοπτική μίσθωσης 50 χρόνων με το ετήσιο μίσθωμα να έχει υπολογιστεί από εκτιμήτρια εταιρία στα 56.000 για το πρώτο έτος, το οποίο θα είναι το 2027.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου, αποτελούσε το κεντρικό θέμα για περίπου 20 χρόνια, απ’όταν έπαψε η λειτουργία του και αποτέλεσε μήλον της έριδος για πολλούς φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολιτιστικών συλλόγων, κεντρικής διοίκησης κλπ. Η θέση του είναι κομβική καθώς ευρίσκεται στην διασταύρωση των εθνικών οδών Αθηνών – Ιωαννίνων και Άρτας – Τρικάλων, ενώ σε μικρή απόστασταση 300 μέτρων βρίσκεται η έξοδος της Ιονίας οδού στην Άρτα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα