14.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Διαβάστε επίσης

Αφορμή για ότι γράφω είναι οι πολιτικές παπάτζες που ακούστηκαν στην πόλη μας από τα παλληκάρια τους πολιτικούς προεκλογικά. Η Ελλάδα σβύνει το ίδιο και οι πόλεις λένε. Λοιπόν τίποτε δεν σβύνει απλά δεν θέλουμε να κάνουμε καμμιά δουλειά πέρα από το δημόσιο λέω εγώ. Το έχω ξαναπεί γιατί το ζω στο σπίτι μου αν θέλεις να μάθεις τέχνη και βάλλεις τα χρήματα που θα χαλάσεις σπουδάζοντας τόσα χρόνια ξεκινάς ένα επάγγελμα. Ούτε επιδοτήσεις θέλεις ούτε τίποτε.
Αγώνα μόνο να πετύχει το όνειρο σου. Πω πω τι λέω τώρα. Δεν θα πάει το παιδί για αστυφύλακας με βαθμό 16 και στρατό με 14,5. Τι έπαθα. Καταστράφηκα. Αν δεν πάνε εκεί σπουδάζουν ότι προκύψει και μετά βουρ για εξωτερικό. Μας τα παίρνουν τα καλύτερα μυαλά. Ο νέος συγγενής μου, έλεγε σήμερα ένας κύριος – πέρασε με 13,5 ΑΕΙ γιατί μου είπε την σχολή- και πήγε να εργαστεί Γερμανία, και είναι έξω το ‘’καλύτερο μυαλό ‘’. Σταματήστε τις μαλακίες Έλληνες γονείς και θείοι , πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Τελειώστε με αυτές τις παρόλες. Γιατί δεν του ανοίγατε Λογιστικό γραφείο ρε γονείς ρε θείο . Καμμιά ουσιώδης απάντηση. Μα καμία.
Έρχονται και οι πολιτι-κάντρες λες και είναι άσχετοι από το θέμα πέφτουν στην λούμπα των ερωτήσεων και λένε ένα μάτσο παπαλάμπρινες…
Ρε πέστε στην Άρτα κάνετε τα παιδιά σας αγρότες. Σύγχρονους αγρότες. Σπουδαγμένους αγρότες. Να γβάλουν ΕΠΑ.Λ ανάλογα να βγάλουν και το φυτικής ΙΕΚ ή ΑΕΙ. Βλέπω τις σπιταρώνες στον κάμπο και χαίρομαι. Μην ντρέπεστε να το πείτε βούρλα. Μην εγκαταλείπεται την γη σας μην την πουλάτε για ΄΄ένα κομμάτι ψωμί΄΄. Μια μάνα που έρχονταν και έπαιρνε το παιδί της με τζιπ BMW μου λέει δεν θέλω τα παιδιά μου να ταλαιπωρούνται όπως εμείς. Έμενα άλαλος μέχρι να φύγει μην πω καμμιά βαριά κουβέντα.
Άρα τα προβλήματα έχουν βάση. Το σπίτι. Οι κλειστές πόρτες. Όλοι θέλουν επιδοτήσεις όλοι θέλουν δάνεια αλλά μετά σκούζουν στα κανάλια γιατί δεν έχουν να τα ξεπληρώσουν, όλοι θέλουν κάποιος και μάλλον το κράτος να τους τα ετοιμάσει. Βλέπω και ταράζομαι. Δεν πιστεύω καθημερινά τι ακούω. Αλλά πληρώνουν να πάει το παιδί στρατό, αστυνομία. Φροντιστήριο να τα κάνουν καλούς αγρότες αλλά και καλούς επαγγελματίες δεν κάνουν. Ακόμη και καταστηματάρχες θέλουν τα παιδιά τους στρατό. Τι λέτε τώρα.
Τώρα θα μου πεις τι είναι αυτά που λες. Λέω κάτι που πέρασα αλλά το αντιμετώπισα με αυτή την λογική. Ο γιός μου έμαθε τέχνη, έγινε ζαχαροπλάστης. Ελεύθερο επάγγελμα και η οικονομολόγος κόρη μου. Μεταπτυχιακό για τέλειες γνώσεις. Αυτά τα κάνεις αν και ο γονιός είναι ικανοποιημένος από το ελεύθερο επάγγελμά του. Αυτό το κάνεις αν αγαπάς τον τόπο σου και δεν βλέπεις τον εαυτό σου εγκλωβισμένο μέσα σε ένα επάγγελμα ρουτίνας. Βλέπεις τον πολιτικό να λέει την μαλακία του και την ασπάζεσαι αμέσως. Βλέπεις να υπόσχονται εισαγωγή στα ΑΕΙ άνευ βαθμολογίας και λες γιατί για καμμιά 7ετια να μην πάω να μαλακιστώ όπως όλοι οι νέοι. Μετά χάνονται οι οικογενειακές οικονομίες στις δήθεν σπουδές και τα παιδιά μέχρι 35 ετών τρώνε ότι μπει στο τραπέζι από την μάνα. Το ξαναέγραψα έρχονται παιδιά στο φροντιστήριο κερδίζουν μια θέση στα ΑΕΙ με τις Πανελλήνιες δεν τελειώνουν ποτέ και στο τέλος κάνουν όποια δουλειά προκύψει. Συνήθως σε καφέ ή μπαρ.
Γιατί ο πλακατζής πατέρας δεν τα παίρνει μαζί του στην δουλειά, ούτε ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο αγρότης. Ένας πατέρας μου είπε φέτος έχασε από την πώληση ακτινιδίων 10.000 ευρώ και 10.000 ευρώ από τα μανταρίνια. Αυτά που έβγαλα φέτος είναι λιγότερα από την περσινή χρονιά. Πέρσι μου είπε, πήραμε λεφτά. Μετά μου λένε παρόλες. Δεν ξέρω τι να έχουν στο κεφάλι τους. Δεν ξέρουν πόσα βγάζουν αλλά κλαίγονται. Αν το αγόρι δεν έρθει ποτέ δίπλα σου να μάθει τι θα γίνουν όλα αυτά ρωτώ. Ακαριαία απάντηση. ΡΗΜΑΔΙΟ.
Αυτός όμως θέλει το παιδί του στρατό. ΕΛΕΟΣ λέω μέσα μου.
Ρωτάνε λοιπόν οι δημοσιογράφοι τους πολιτικούς τι θα κάνετε να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους. Αυτοί αμέσως αρχίζουν το κατηγορώ στην κυβέρνηση λες και δεν πέρασαν από εκεί και τσουφ έληξε το θέμα. Αν όμως του έλεγαν δώσε ΄΄εδώ και τώρα απάντηση ‘’ χωρίς να χασκογελάνε μπορεί να βλέπαμε τι πρεσβεύει η κάθε τους απάντηση. Έτσι κρίνεις ένα πολιτικό. Εγώ λέω στους δημοσιογράφους να πάνε στα καμπίσια χωριά και να μιλήσουν με τον κόσμο. Να τους προτείνουν μέσα από τις σκέψεις τους λύσεις. Να ζητήσουν στην Άρτα αφού δεν έρχονται φοιτητές να κλείσουν τα ΑΕΙ να γίνει σχολείο επαγγελματικής αγροτικής κατεύθυνσης το κτήριο, να γίνεται σωστή εκπαίδευση και να προωθούν την πόλη μας στην γεωργία. Ναι εκεί να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις αλλά να βγαίνουν μόνο με εξετάσεις. Να έχουν χαρτί με λόγο να έχουν γνώσεις. Μπα είναι βαθύτερο το πρόβλημα έβγαλε συμπέρασμα ένας συνομιλητής μου χθες. Αφού μου είπε την κομματική του ταυτότητα αφού ‘’ξεβάφτησε’’ την κυβέρνηση και άλλα κόμματα του είπα πες τι σκέφτεσαι εσύ και μου είπε ΄΄τα είπε στην ομιλία του ο αρχηγός προχθές ΄΄. Τι λέει για την Άρτα είναι το ζητούμενο του λέω.
Τα παιδιά φίλε ας έχεις φροντιστήριο να μπαίνουν όλα στα ΑΕΙ. Πως θα βγαίνουν ρε φίλε όταν 47% γράφουν κάτω από 5 στα μαθηματικά του λέω στο πεδίο των Οικονομικών. Εκεί όμως έμεινα άλαλος όταν είχε και για αυτό λύση. Μέσα στην 7ετια να τους δίνουν πτυχίο. Έγινα αγενής και έφυγα. Πραγματικά δεν το ήθελα αλλά δεν πιστεύω πια στα αυτιά μου. Θέλουμε να κρατήσουμε την Άρτα ζωντανή αλλά μετά λέμε ένα μάτσο βλακείες. Δεν θέλω τίποτε άλλο από το να τελειώσουν οι εκλογές και να μπουν μερικά θέματα στην συζήτηση με τον Δήμο της πόλης μας. Να ζητήσουμε να πάρει τα πάνω της η γεωργία. Να πάρει ανάσα άλλη ο επαγγελματικός κόσμος να λειτουργήσουν περισσότερα καταστήματα και να μπουν σε άλλη λογική οι οικογένειες. Να κάνουν ομιλίες να βάλουν κάτω την λογική της ανάπτυξης και να μην μας νοιάζει να περάσει και αυτή η εκλογική αναμέτρηση και ύστερα ότι βγει. Η Άρτα έχει πόρους θέλει ψυχολογική στήριξη το κάθε νοικοκυριό. Διαφημίστε αλλιώς την πόλη μας ΜΜΕ και πολιτικοί, ήρθε ο καιρός για ουσιώδεις αλλαγές και λύσεις.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα