15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Ολγα Γεροβασίλη: «Ανάσες και ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αυτή είναι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα

 19-5-2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα. Δεν είχε, δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει κρυφή ατζέντα»

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτήθηκε από τον κ. Τσίμα αν οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι μέρος κάποιας «κρυφής ατζέντας» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και δημοσιευμένο ευρύτατα τις τελευταίες 20 ημέρες και πως κανείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει το δικαίωμα να παρεκκλίνει. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αναγνωρίζει την λέξη ευθιξία», σημείωσε εμφατικά ενώ δήλωσε πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία ασφαλιστική ή φορολογική επιβάρυνση για την μεσαία τάξη. Αντιθέτως, προβλέπουμε ανάσες και ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

«Βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και το έχουμε αποδείξει»

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε για τον απολογισμό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 και η υποψήφια βουλευτής Άρτας απάντησε: « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει τόσο εις βάθος απολογισμό και αυτοκριτική για τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά ζητήματα που καμιά φορά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτοτιμωρία». Και συνέχισε: «Ξέρουμε και τι έχουμε κάνει λάθος και – παράλληλα- ξέρουμε και τι έχουμε επιλύσει σε εκείνες τις τόσο δύσκολες συνθήκες για τη χώρα όταν την παραλάβαμε χρεοκοπημένη, με άδεια ταμεία και την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας».

Ο κ. Τσίμας τόνισε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε αποφύγει να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά να ολοκληρώσει ή όχι το δεύτερο μνημόνιο.  «Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά βάλαμε το συμφέρον της χώρας πάνω από το δικό μας συμφέρον. Θυμίζω πως δυο κυβερνήσεις ψήφισαν δυο μνημόνια. Απέτυχαν εκείνες οι κυβερνήσεις να βγάλουν τη χώρα στο ξέφωτο παρόλα τα σκληρά μέτρα που πήραν: κόπηκαν οι συντάξεις, κόπηκαν δώρα, έγιναν απολύσεις στο δημόσιο κλπ. Εμείς, αλλάζοντας την πολιτική μας με γνώμονά μας το εθνικό συμφέρον, ξανακάναμε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 και τελικά βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο», απάντησε η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν θα χρειαστεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα»

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο αν βγαίνουν τα ποσοστά ο Αλεξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως δεν θα κάνει «κυβέρνηση ηττημένων» η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε:

–          Πέρα από την απλή αναλογική υπάρχει και η απλή λογική.

–          Οι συγκυβερνήσεις προκύπτουν έπειτα από προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις.

–          Το μόνο ρεαλιστικό και αριθμητικά σενάριο αφορά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως πρώτου κόμματος και του ΠΑΣΟΚ ως τρίτου κόμματος.

–          Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ανισότητες προκειμένου να μην εκτρέφεται το αυγό του φιδιού»

Σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής και του Κασιδιάρη ο κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε:

–          Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει αναδείξει τα ζητήματα που έφεραν τη Χρυσή Αυγή να είχε ψηφιστεί από περίπου 600 χιλιάδες πολίτες.

–          Το ερώτημα τότε ήταν «αν το φίδι θα βγει από το αυγό».

–          Έχουμε δώσει μάχες με τον ναζισμό και τον φασισμό για να μην συμβεί αυτό από τότε.

–          Δικοί μας άνθρωποι ήταν θύματα αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

–          Η συζήτηση για το αν 600 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα είναι φασίστες έχει απαντηθεί αρνητικά, όχι μόνο από εμάς κι από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

–          Πολιτικές που διεύρυναν τις ανισότητες έπληξαν ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων  και τους έσπρωξαν να έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, προκρίνοντας μια ακραία εκδοχή.

–          Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της διακυβέρνησής του μείωσε αισθητά τις ανισότητες προκειμένου να μην εκτρέφεται το αυγό του φιδιού.

–          Οι πολίτες αυτοί είδαν πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και είχαν παραπλανηθεί. Το δημοκρατικό τόξο δεν μπορεί να τους αφήσει εκτός.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα