20.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Ολοκλήρωση περιοδειών και επισκέψεων σε παραγωγικούς φορείς , δημόσιες υπηρεσίες  και σε περιοχές του Νομού,του υποψηφίου βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χρήστου Γκόκα

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην Βουλευτής Ν. Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ολοκληρώνοντας τις περιοδείες   συνέχισε τις επισκέψεις του σε πλήθος παραγωγικών φορέων και Δημόσιες  Υπηρεσίες, όπως ,το Δημαρχείο Άρτας, το ΙΚΑ και  το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. 

Επίσης είχε συνάντηση με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Άρτας. 

Παράλληλα, επισκέφθηκε τον Πτηνοτροφικό  Συνεταιρισμό Άρτας, όπου είχε συζήτηση με τον Πρόεδρο, στελέχη και εργαζομένους.

Κατά τις επισκέψεις του και  ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα των υπαλλήλων εξέφρασε την ανησυχία του για την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού μας, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι  περιφερειακές δομές υγείας όλης της χώρας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της ελλιπούς λειτουργίας των τμημάτων, της έλλειψης ιατρικού κυρίως προσωπικού και της ανάγκης ανανέωσης του ιατροτεχνικού εξοπλισμού

 Αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι απαιτείται Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με χρηματοδότηση από 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και κατάργηση του άρθρου 10 του Νόμου 4999/2022.
Με Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με λειτουργικά Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο.

Με κάλυψη όλων των κενών μέσω μόνιμων προσλήψεων.
Χρειάζεται αύξηση των αμοιβών και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «…η δημόσια υγεία αποτελεί αγαθό, ύψιστης αξίας και προτεραιότητας , με σπουδαιότητα που αναδείχθηκε ιδιαίτερα όλα τα χρόνια της υγειονομικής κρίσης και η Πολιτεία οφείλει και πρέπει έμπρακτα  να στηρίζει τους λειτουργούς της , ιατρούς και προσωπικό…»

Επί πλέον επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το ΙΚΑ και συνομίλησε με το προσωπικό των Υπηρεσιών αυτών, για τα ειδικότερα προβλήματα που τους απασχολούν.Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επαρκούς τεχνολογικού εξοπλισμού. 

Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, τέθηκαν διάφορα θεσμικά θέματα που τους απασχολούν, με αιχμή τον μελλοντικό Δικαστικό Καλλικράτη , αλλά και θέματα Υποδομών, όπως το νέο Δικαστικό Μέγαρο και η Πρόταση για λειτουργία αγροτικών φυλακών στην Άρτα, καθώς επίσης συζητήθηκε και το θέμα των ακινήτων που διεκδικεί το ΤΕΘΑ.

Με αφορμή την επίσκεψή του στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, αλλά και σε χωριά του Νομού μας με παραγωγούς και παραγωγικούς φορείς, επεσήμανε την ανάγκη για την άμεση στήριξη των αγορών, αγροτών και κτηνοτρόφων με  μείωση του κόστους παραγωγής , με επιδότηση των αγροτικών εφοδίων, του κόστους ενέργειας και μεταφοράς των προϊόντων. Με καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών.

Επεσήμανε δε, την ανάγκη για Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή αλλά και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης  του προβλήματος με τους εργάτες γης.

Επίσης, είναι δεδομένη η ανάγκη χρηματοδότησης των αναγκαίων υποδομών που σχεδιάζει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, αλλά και των μεγάλων έργων που θα στηρίξουν τον πρωτογενή Τομέα, όπως εγγειοβελτιωτικά έργα και εγκαταστάσεις ΑΠΕ.

Τέλος, σημείωσε ο κ. Γκόκας, «Είμαστε εδώ, με ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, με σχέδιο και προτάσεις, που αφορούν  όλους τους Έλληνες πολίτες , για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ευημερία. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε μαζί, και για την Άρτα, που αξίζει καλύτερη τύχη».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα