19.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Την Κυριακή παίρνουμε πίσω τη ζωή μας

Διαβάστε επίσης

Του Βασίλη Τσίρκα

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική. Και μαζί θα ανοίξει ο δρόμος για «Δικαιοσύνη παντού», που σημαίνει δικαιοσύνη στην Οικονομία, στην Ανάπτυξη, στο Κοινωνικό Κράτος, στους θεσμούς και στην ίδια τη Δικαιοσύνη, και  απαντά στο μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και γι’ αυτό αγγίζει όλους και όλες.

Η κοινωνία θα πρέπει να αποφασίσει, αν το μέλλον της χώρας θα μείνει στα χέρια του καθεστώτος Μητσοτάκη ή θα ανακτήσει και θα απελευθερώσει τη δυναμική της. Γι’ αυτό οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους πολλούς να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους για μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας με κοινωνική συνοχή, αναδιανομή του πλούτου, συμπεριληπτική και βιώσιμη ανάπτυξη, θεσμική αποκατάσταση της δημοκρατίας. 

Το πρόγραμμά μας είναι ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της καθημερινής ζωής των πολιτών. Είναι το Συμβόλαιο Αλλαγής. Είναι ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και σταθερότητας. Ένα Συμβόλαιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, για να έρθει η αλλαγή όχι μόνο στην κυβέρνηση του τόπου αλλά και τη ζωή μας. Ένα Συμβόλαιο με την Κοινωνία, που εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής. 

Στις 21 του Μάη, πρέπει όλες και όλοι, οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες του τόπου να είμαστε εκεί. Να βάλουμε ένα τέλος στη διαφθορά, στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, στην κατρακύλα του κράτους και των θεσμών, στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε πράξη. Έχουμε μια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα που μας πληγώνει και να οικοδομήσουμε Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα που θα αποτελέσει και πάλι πρότυπο δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός έχει την Κυριακή την ευκαιρία να δείξει την πόρτα της εξόδου. Στον πρωθυπουργό της αισχροκέρδειας, του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, της ιδιωτικοποίησης των πάντων, και στο σύστημα εξουσίας του. Η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση προοδευτικής, προγραμματικής συνεργασίας μακράς πνοής. 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νικητή το βράδυ της 21ης Μαΐου η περιπέτεια και το πισωγύρισμα στα οποία μας ανάγκασε η χειρότερη Δεξιά της Μεταπολίτευσης θα τελειώσουν. Η προοδευτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά παράλληλα θα φροντίσει για τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση ευθυνών. Όποιον κι αν αυτές βαραίνουν.

Την Κυριακή οι κάλπες φέρνουν την Αλλαγή. Την Κυριακή η δική μας συμμετοχή μπορεί να ανατρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων, όπως έχει συμβεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Την Κυριακή οι πολίτες θα μιλήσουν. Οι νέοι και οι νέες, ο ενεργός πληθυσμός, ο κόσμος της εργασίας, έχουν στα χέρια τους τη δύναμη να πάρουν πίσω τις ζωές τους. Η συμμετοχή τους είναι το πρώτο βήμα. 

Η κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία για να οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης, να προχωρήσουμε μαζί μπροστά για να δώσουμε απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που χρήζουν άμεσα θεμελιώδους αλλαγής. 

Απέναντι στην αντίληψη που λέει ότι όλοι είμαστε το ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει το σχέδιο για να κάνει πράξη την αλλαγή. Να ανατρέψουμε το πελατειακό και κομματικό κράτος και να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος που θα είναι σύμμαχος του πολίτη. Να γυρίσουμε την πλάτη στην αδικία, στις ανισότητες, στην αλαζονεία, την υποκρισία, το ρουσφέτι, το πελατειακό και κομματικό κράτος. 

Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη και για τον νομό μας. Στις 21 του Μάη ανοίγουμε τον δρόμο για να αποκτήσει και ο νομός της Άρτας τη δική του φωνή. Να αποκτήσει η Άρτα τη θέση που της αξίζει.

*Ο Βασίλης Τσίρκας είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα