13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Ο Μέγας πρώτος στον Αμμότοπο

Διαβάστε επίσης

Η φωτογραφία είναι από το παραδοσιακό καγκελάρι στον Αμμότοπο… Λένε ότι στον χορό γίνονται οι περισσότερες κρυφές συζητήσεις και ανταλλάσσονται μηνύματα.
Πως εξελίχθηκε όμως το τελευταίο καγκελάρι, σε σχέση με τους υποψηφίους βουλευτές του χωριού, που …ως γνωστόν δεν ήταν και λίγοι.

Ο Αμμότοπος, απασχόλησε ιδιαιτέρως τα τοπικά ΜΜΕ για το χαρακτηριστικό του ότι είναι το χωριό με τους περισσότερους υποψήφιους στην Άρτα. Να σημειωθεί ότι το χωριό τουλάχιστον από την εποχή του Θεόδωρου Κολιοπάνου, είναι στο επίκεντρο του εκλογικού χάρτη και τουλάχιστον από τον χώρο της κεντροαριστεράς έχουν αναδειχθεί πολλά στελέχη, σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

Και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές είχαμε πάλι τέσσερις υποψήφιους βουλευτές από τον Αμμότοπο. Οι τρεις κατέβαιναν στο Νομό Άρτας και ένας ακόμη στα Γιάννενα.

 Αξίζει όμως να δούμε τι επιδόσεις είχαν οι υποψήφιοι μέσα στο χωριό τους (δύο εκλογικά τμήματα στον Αμμότοπο και ένα στον συνοικισμό Αμπέλια). Ποιός έκοψε πρώτος το νήμα:

-Πρώτος απ όλους τους συνδυασμούς αναδείχτηκε ο Δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας (ΠΑΣΟΚ) με 129 σταυρούς.

-Δεύτερος ήρθε ο Μηχανικός Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ) με 112 σταυρούς.

-Τρίτος ο Γρηγόρης Βλάρας (ΣΥΡΙΖΑ) με 80 ψηφοδέλτια.

 Ο τέταρτος της… πολιτικής παρέας είναι ο Χρήστος Γρίβας και κατέβηκε στα Γιάννενα (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι επιδόσεις των Μέγα και Γκόκα στον Αμμότοπο και τα Αμπέλια ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερη πολιτική δύναμη με 215 ψηφοδέλτια, περιορίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση (166 ψήφοι), ενώ η ΝΔ πήρε μεν την πρωτιά, αλλά με μόλις 19 περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η πρωτιά κινδυνεύει πλέον με την φόρα του ΠΑΣΟΚ στον Αμμότοπο…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα