13.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Ακούσαμε τους πολίτες και θα ανταποδώσουμε με μία ουσιαστική εκλογική αναμέτρηση

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας  του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον ΣΚΑΪ και τον Γ. Αυτιά

 27.5.23

Ξεκινάμε εκ νέου με ανασύνταξη, ανανέωση του μηχανισμού και  ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Μετά το οδυνηρό σοκ του εκλογικού αποτελέσματος και το ηχηρό μήνυμα των πολιτών, εντοπίσαμε αδυναμίες και λάθη, αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε συντεταγμένα.

Έλαβε χώρα οργανωτική ανασύνταξη και ανανέωση του μηχανισμού σε τρία επίπεδα:

–Συστάθηκε νέα Εκλογική Επιτροπή με στελέχη από το pool των υποψηφίων και του think tank τα οποία συνδυάζουν τεχνοκρατική επάρκεια, εξειδίκευση, πολιτική εμπειρία αλλά και την φρεσκάδα.

–Σχηματίστηκε Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια.

–Τέλος, το Εκτελεστικό Γραφείο, υπό διευρυμένη σύνθεση, θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Αυτή η ανανέωση θα μας επιτρέψει να μεταδώσουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο άμεσο, θετικό και ουσιαστικό.

Όταν αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα τότε μόνον δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου στη μάχη.

Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία επένδυσαν στον ‘φόβο της αλλαγής’. Και εμείς το επιτρέψαμε να συμβεί μέσα από ένα στρατηγικό λάθος και βεβαίως λάθη τακτικής τα οποία και εντοπίσαμε και διορθώσαμε.

Στρατηγικό λάθος  Το πρόταγμα της απλής αναλογικής και της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας δεν βρήκε ανταπόκριση στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου (παρ ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα). Με την άρνηση όλων των κομμάτων αυτό φάνηκε ως πρόταση στο κενό. Έτσι γεννήθηκε ανασφάλεια στον κόσμο ενώ από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης προέτασσε την αυτοδυναμία του ως συνώνυμο της ασφάλειας και της σταθερότητας. Ευνόητο λοιπόν ότι  ζυγαριά  έγειρε προς την πλευρά της Δεξιάς.

Λάθη τακτικής  Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, έλλειμμα σαφούς προγραμματικού λόγου και βεβαίως αστοχίες πολλές στην εκφορά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα εξουσίας που διαθέτει την εμπειρία, την ικανότητα και το πρόγραμμα ώστε να αποτρέψει την ολέθρια παντοδυναμία της Δεξιάς

–Είμαστε η μόνη δύναμη εξουσίας που είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της κοινωνίας και αυτό θα κάνουμε.

–Διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνία στους τομείς της εργασίας της παιδείας, της υγείας, του εισοδήματος των πολιτών και βεβαίως των ανάλογων ελαφρύνσεων. Δεν καταφέραμε να το επικοινωνήσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε τώρα.

–Έχουμε μπροστά μας τέσσερις εβδομάδες,

·         να πούμε στο λαό ότι τη σταθερότητα που προφανώς απαιτείται  και την έχει ανάγκη μπορούμε να την εγγυηθούμε  εμείς ως η μοναδική κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με ταμεία γεμάτα, ως έμπειροι ικανοί και συσπειρωμένοι με γνώμονα  το συμφέρον των πολλών

·         να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητά ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται για παντοδυναμία της οποίας ήδη έχουμε απαισιόδοξα δείγματα γραφής. Ενδεικτικά:

1.       Ήδη και παρά τις υποσχέσεις του, έκανε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 14% αυτό το μήνα. Να επισημάνουμε επίσης ότι όταν  επιχειρείται σύγκριση -σε αυτό το θέμα- με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  προ επταετίας, σε περίοδο μνημονίων με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόκειται για λογικό και ιστορικό άλμα που στόχο έχει να αμβλύνει την πραγματικότητα και το διάστημα 4 χρόνων κυβέρνησης  ΝΔ.

2.       Ήδη αναίρεσε υποσχέσεις που είχε δώσει για ξεπάγωμα 3ετιών. Άρα δεν θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών

3.       Από 31 Μαΐου ξεκινά νέα περίοδος ανασφάλιστων πολιτών. Όποιος δεν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

4.       45 δις ταχείας είσπραξης ταχείας από πλειστηριασμούς.

Δεν διεκδικούμε υπουργείο αντιπολίτευσης ούτε υπουργείο συγκυβέρνησης

–Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ η Ό. Γεροβασίλη τόνισε: Είμαστε κυβερνητική δύναμη, κόμμα εξουσίας και ως τέτοιο, συντεταγμένα, μπαίνουμε στην εκλογική μάχη.  Το μόνο που φοβόμαστε είναι η επέλαση της Νέας Δημοκρατίας την επομένη των εκλογών. Δεν διεκδικούμε υπουργείο αντιπολίτευσης ούτε υπουργείο συγκυβέρνησης. Δεν θα αναλωθούμε σε ανόητο πόλεμο εντός του χώρου της αντιπολίτευσης. Καταθέτουμε το πρόγραμμά μας στην κοινωνία με αυτοκριτική, σύνεση και ειλικρίνεια και υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να πάμε τη χώρα παρακάτω.  Και από εκεί και πέρα ο λαός, ως κριτής όλων μας, έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο, για το ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τη χώρα. Έχοντας τα χαρακτηριστικά του ηγέτη δεν κάνει πίσω. Ουδέποτε διανοήθηκε –παρά τα όσα γράφονται- να εγκαταλείψει το σκάφος. Ξαναμπαίνει στη μάχη με ευθύνη.  Εκείνος και όλοι μας. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα