22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

 Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ : Για το νέο τραγικό εργοδοτικό έγκλημα  στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη 

Διαβάστε επίσης

Τρία χρόνια μετά το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο «ΗΠΕΙΡΟΣ» που αφαίρεσε την ζωή  του συναδέλφου μας Χρήστου Ζορμπά , 29 ετών, ένα νέο έγκλημα της εργοδοσίας  διαπράχθηκε στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος οδηγώντας στον θάνατο  έναν εργάτη 47 ετών και άλλους δύο συναδέλφους του να νοσηλεύονται σε σοβαρή  κατάσταση.  

Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για το νέο  έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που συμπληρώνεται στην  μακάβρια λίστα των δεκάδων εργοδοτικών εγκλημάτων στους τόπους δουλειάς. 

Δεν ανεχόμαστε οι ζωές των παιδιών μας, των συντρόφων μας, των πατεράδων  μας, των αδελφών μας να θυσιάζονται για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα, που την ίδια  στιγμή τους μπουκώνουν οι κυβερνήσεις με δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για  να ανανεώσουν το στόλο τους. 

Δεν δεχόμαστε να αγωνιούμε για τις ζωές των ανθρώπων μας, που μπαίνουν στο  ζύγι τους κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.  

Καταγγέλλουμε την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους των  Ναυπηγείων του Περάματος, της Σύρου, της Ελευσίνας, της Σαλαμίνας, τις απαράδεκτες  συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση, την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους  που αφήνουν πίσω τους νεκρούς εργάτες και σακατεμένους. 

Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας και των παιδιών μας  για να έχουν αμύθητα κέρδη εφοπλιστές και βιομήχανοι 

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική  Ζώνη, και απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα,  να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και να ενισχυθούν οι  μηχανισμοί ελέγχων για την τήρησή τους.  

31.5.2023 

Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα