18.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη:  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει όραμα τη δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους και όχημα το πρόγραμμά του. Η ΝΔ;

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα,  στο Ράδιο Παραπολιτικά και στον Δ. Τάκη και τη Χ. Κοραή

6.6.23

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη κυβερνητική δύναμη με πρόγραμμα που μπορεί να ανακόψει τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Ξεκινήσαμε τον προεκλογικό αγώνα για τη νέα κάλπη και με επίγνωση των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν και με επίγνωση  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη κυβερνητική δύναμη με πρόγραμμα που μπορεί να ανακόψει τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας. Άρα αναπτύσσουμε  το πρόγραμμά μας,  συνομιλούμε  με τον ελληνικό λαό και θα πείσουμε κατά το δυνατό περισσότερο.  Όπως όλοι γνωρίζουμε  όλα μπορεί να συμβούν στις εκλογές έως και ανατροπές! Το βέβαιο είναι ότι θα αγωνιστούμε, «στη δεύτερη αυτή προσπάθεια να περάσουμε τον πήχη».

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυβερνήσεων που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες ευθύνονται για την άνοδο της ακροδεξιάς. Η ΝΔ αναζητά συγχωροχάρτια  με υπομνήματα προς τον Άρειο Πάγο.

–Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη. Υποκριτικά τα υπομνήματα της ΝΔ που από τη μία επιβάλλει νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν τις ανισότητες και από την άλλη πλευρά ψαρεύει στον ακροδεξιό χώρο και αναπτύσσει όλο και πιο επικίνδυνες ρητορικές και θέσεις προκειμένου να το εισπράξει με τρόπο απροκάλυπτο.

–Εμείς διαφωνήσαμε στο νόμο τον οποίο έφερε η ΝΔ και συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ -ισχυριζόμενο ότι διαφωνεί- προκειμένου η εγκληματική οργάνωση να βρίσκεται στη φυλακή. Έχουμε δώσει αγώνες ενάντια στον ναζισμό και το φασισμό, πολλοί δικοί μας άνθρωποι ήταν θύματα. Ουδείς έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την ιστορία και τις προθέσεις μας.

Γίνεται viral το παραμύθι ότι ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται  στους Χρυσαυγίτες  αντί να γίνει viral ότι η ακροδεξιά άνοδος έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ και τις πολιτικές που τροφοδοτούν τις κοινωνικές ανισότητες.

–Η ιστορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται  στους Χρυσαυγίτες είναι παραμύθι με δράκο. Έχουμε εκλογές και απευθυνόμαστε σε  όλους τους πολίτες της χώρας χωρίς διαχωρισμούς. Από το δημοκρατικό χώρο της δεξιάς μέχρι την Αριστερά. Έχουμε θέση και στάση ζωής διαχρονικά απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό. Δεν χρειαζόμαστε ούτε την επιβράβευση ούτε τη βούλα  της Νέας Δημοκρατίας.

–Κατά τα λοιπά σε μία σοβαρή συζήτηση θα έπρεπε να δούμε ποια είναι τα πολλά και σύνθετα αίτια της μεταστροφής του κόσμου προς την ακροδεξιά στην Ευρώπη (π.χ.  Ιταλία, Γαλλία, Κεντρική Ευρώπη).  Δεν οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι είναι ναζιστές και φασίστες. Οι ανισότητες και οι ανασφάλεια που γεννιούνται από συγκεκριμένες πολιτικές είναι αυτές που εξωθούν τον κόσμο στην ακροδεξιά και στην τιμωρητική ψήφο.  Πολλά και σύνθετα τα αίτια αυτής της ανόδου διεθνώς λοιπόν και αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

Η  εκτίμησή μας για τα πεπραγμένα και τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας δεν αλλάζει. Σε αυτές τις εκλογές θα γίνει σκληρή αναμέτρηση των δύο προγραμμάτων. Οι εκλογές κρίνονται

–Δεν έχουμε αλλάξει ως προς τα πιστεύω μας για την διακυβέρνηση ή τα σχέδια της ΝΔ. Το σύνθημά μας είναι «δίκαιη κοινωνία- ευημερία για όλους». Πιστεύουμε ότι θα πείσουμε αρκετά τους πολίτες. Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν τα επόμενα 4 χρόνια. Συγκρούονται δύο προγράμματα. Το ένα της ΝΔ δεν βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας χωρίς να παρεμβαίνει στο παραγωγικό μοντέλο, ούτε παρεμβαίνει υπέρ των περισσοτέρων πολιτών αλλά ευνοεί τους  λίγους φίλους της ΝΔ.

–Αντίπαλός μας παραμένει η Δεξιά, η Νέα Δημοκρατία. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την επέλαση της Δεξιάς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιθυμία του κ. Μητσοτάκη είναι ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης σε πολύ μικρά κόμματα ώστε να μην υπάρχει ισχυρός ανάχωμα την επόμενη τετραετία.

–Όμως οι εκλογές κρίνονται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να διακηρύττει μέσα στην αλαζονεία που τον διακρίνει ότι αυτή η χώρα έχει μόνο ένα κόμμα και ένα κυβερνητικό σχέδιο όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα