13.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Χριστόφορος Σιαφάκας “Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται με πράξεις, δεν χαρίζεται…!”

Διαβάστε επίσης

“Η κατάρρευση της ξύλινης πεζογέφυρας στο παραποτάμιο πάρκο του δήμου μας, που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε τραγωδία, απέδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο σημαντική είναι για κάθε δήμο η οργάνωση, η προνοητικότητα, η υπευθυνότητα και ο έλεγχος, στοιχεία η ύπαρξη των οποίων μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια αποτελεσματική παρέμβαση- δράση και σε μια αποτυχία- παρ’ ολίγον τραγωδία.

Ασφάλεια για τους δημότες! Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε, αυτό θα επιτύχουμε! Όταν η αποτυχία “έχει χτυπήσει” την πόρτα του δήμου μας μέσα από ένα τέτοιο λυπηρό γεγονός, τότε απαιτείται σύνεση, ταπεινότητα και πάνω απ’ όλα ανάληψη ευθύνης κι όχι εγωισμός, μετάθεση ευθυνών σε τρίτους και έλλειψη υπεύθυνης στάσης προς τους δημότες του δήμου μας. Ασφαλώς και δεν φέρουμε ευθύνη για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, ωστόσο ο άρχοντας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όχι να κρύβεται πίσω από τρίτους. Η προνοητικότητα απορρέει από την υπεύθυνη στάση του κάθε φορέα, δημάρχου, αντιδημάρχου, απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Και η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια των δημοτών, δεν μπορεί να αποτελεί το άθροισμα τυχαίων παραμέτρων, για να μιλήσω με μαθηματικούς όρους όπως έχω συνηθίσει. Η γέφυρα κατέρρευσε και εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι κάποιοι όχι μόνο “δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους”, αλλά αθέτησαν και την υπόσχεσή τους στους Αρτινούς δημότες για ασφάλεια και προστασία μέσα στην ίδια τους την πόλη.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται με πράξεις, κερδίζεται καθημερινά με αγώνα, δεν χαρίζεται… Έγινε λόγος για απαγορευτικές πινακίδες και για ευθύνη των παιδιών και των γονέων τους που βρίσκονταν σε καθημερινή βάση πλησίον της γέφυρας. Εκεί ακριβώς έγκειται η προνοητικότητα του Δήμου, η οποία εδώ ήταν από ελλιπής έως απούσα. Ο Δήμος όφειλε να προνοήσει για την ασφάλεια των πολιτών, ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς δεν έδιναν μεγάλη σημασία και έμφαση στις πινακίδες. Όπως είναι γνωστό, και στους αυτοκινητοδρόμους υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν το όριο ταχύτητας, όμως αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ως δικαιολογία για να μην μπουν στηθαία ασφαλείας ή άλλα συστήματα για την ασφαλή αναχαίτιση των οχημάτων σε περίπτωση πρόσκρουσης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία της δημοτικής αρχής που να μπορεί να είναι αποδεκτή από τους δημότες για την έλλειψη σωστού σχεδιασμού και υπευθυνότητας από πλευράς της.

Η φράση “ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα” δεν μπορεί να αποτελεί το χάρτη για τη χάραξη της πορείας ενός δήμου! Η οργάνωση, η προνοητικότητα, η υπευθυνότητα και η προτεραιοποίησης των αναγκών πρέπει να λαμβάνονται σαν πυξίδα για τη χάραξη της πορείας του δήμου, κι αυτό επιζητούμε για την Άρτα μας!!!”

Χριστόφορος Σιαφάκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”      

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα