11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

 Ανοιχτή εκλογική επιτροπή του «ΜέΡΑ25 Άρτας – Συμμαχία για τη Ρήξη»

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη 6/06/23 συνήλθε η ανοιχτή εκλογική επιτροπή του «ΜέΡΑ25 Άρτας – Συμμαχία για τη Ρήξη», επιβεβαιώνοντας την πρόθεση όλων για ακόμα πιο επίμονο αγώνα, ώστε να επιτευχθεί η είσοδος του ΜέΡΑ25 στην Βουλή της 26ης Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν πράγματι δυσάρεστο για το ΜέΡΑ25, καθώς για ποσοστό περίπου 0,4%, αποκλείσθηκε από την είσοδό του στη Βουλή. Βαρύτερη όμως ήταν η ήττα συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις  αρχές του ανθρωπισμού, καθώς η σημαντική αύξηση της δεξιάς και της ακροδεξιάς, προμηνύουν δύσκολες μέρες για τον τόπο, τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά.  Όμως, με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το χρονόμετρο μηδενίστηκε κι ο αγώνας αρχίζει ξανά, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον δώσουμε πλέον με άλλους όρους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. 

Είναι στο χέρι μας να ανακόψουμε την αυτοδυναμία της ΝΔ, να μπλοκάρουμε τα συντηρητικά και αυταρχικά σχέδιά της, να  βάλουμε φρένο στον ακροδεξιό κατήφορο. Τώρα είναι η ώρα της κρισιμότερης μάχης. Κοιτάμε στα μάτια τους προοδευτικούς πολίτες του τόπου μας και τους ρωτάμε: «Θέλεις αυτή τη φωνή στη Βουλή;  Είναι στο χέρι σου!» 

Η παρουσία του ΜεΡΑ25 στη Βουλή την προηγούμενη τετραετία υπήρξε παραγωγική, δυναμική και  χρήσιμη για την κοινωνία. Για όσους δεν έχουν φωνή, για το περιβάλλον, για τα κινήματα, για την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, για τη νέα γενιά που μεταναστεύει και ψαλιδίζει τα όνειρά της, για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών, για την ολιγαρχία που απομυζά τον δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. 

Η είσοδος  του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στην επόμενη Βουλή, διασφαλίζει την παρουσία σ΄ αυτή μιας πραγματικά χρήσιμης δύναμης της Αριστεράς, για τη στήριξη των δημοκρατικών αγώνων και των αντιστάσεων της κοινωνίας απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Μιας δύναμης που θα αποτελεί σοβαρό αντίβαρο απέναντι στην άνοδο νέων σκοταδιστικών δυνάμεων. Μιας δύναμης πραγματικά πλουραλιστικής κι ενωτικής, δίπλα στα κινήματα και τους ανθρώπους που υποφέρουν. Μιας δύναμης που δεν θα φοβάται να τα βάλει με τα κάθε λογής συμφέροντα, όσο ισχυρά κι αν είναι αυτά.  

Με το σύνθημα :  «Θέλεις αυτή τη φωνή στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου!», απευθύνουμε νέο ανοιχτό κάλεσμα σε όσους και όσες θέλουν να συμβάλλουν στον αγώνα μας. Όποιος/α επιθυμεί να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην Ανοιχτή Εκλογική Επιτροπή Άρτας του ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά: 697-470.32.61

Μέσω e-mail:  org.artas@mera25.gr, mera25artapress@yahoo.com,   

      laikienotitartas@gmail.com

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα