10.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Το κυβερνητικό  πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά σε κάθε «ντεμοντέ» πρόβλημα του λαού

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Newsbomb στην εκπομπή Meeting Point με την  Ό. Τρέμη

7.6.23

Όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι η απλή αναλογική «κάηκε» για πολλά χρόνια στη χώρα μας

«Η απλή αναλογική προφανώς είναι το πιο δίκαιο σύστημα αντιστοίχισης της ψήφου με τις πραγματικές έδρες και τις δυνάμεις των κομμάτων, ωστόσο απαιτεί συναινέσεις οι οποίες δεν υπήρξαν παρά το γεγονός ότι ήταν ταυτοτικό ζήτημα και για το ΠΑΣΟΚ και για τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς. Ωστόσο την κρίσιμη ώρα προτίμησαν να επενδύσουν στην αύξηση των ποσοστών τους.

Υπ αυτές τις συνθήκες, όσον αφορά τη δική μας στρατηγική και όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων κάναμε λάθος .Έπρεπε να έχουμε ελιχθεί έγκαιρα, να αλλάξουμε τακτική» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε σήμα αστάθειας, σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη και συμπληρώνει ότι  σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό το γεγονός ότι η απλή αναλογική κάηκε για πολλά χρόνια.

Οι άστοχες παρεμβάσεις επέδρασαν αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα  

Στο κλίμα ανασφάλειας και εν τέλει στο εκλογικό αποτέλεσμα, επέδρασαν όντως οι δηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας  πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου: «Έδρασαν ως πυροκροτητής, πυροδότησαν ένα κλίμα μη σοβαρότητας και μη συντεταγμένης ομάδας, σε ένα δύσκολο μιντιακό περιβάλλον. Όμως, άστοχες δηλώσεις υπήρξαν σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη. 

Το σύστημα θέλει τον Τσίπρα εκτός. Δεν θα του γίνει η χάρη

–Ερωτώμενη  εάν πίσω από ανάλογες κινήσεις υποκρύπτεται η αμφισβήτηση Τσίπρα είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινή συνείδηση ότι ο Τσίπρας είναι χαρισματικός ηγέτης εξαιτίας του οποίου από το 3-4% το κόμμα έφτασε να κυβερνήσει τη χώρα και κατάφερε να τη βγάλει από τα μνημόνια. Ο Τσίπρας είναι κεφάλαιο και για την Αριστερά και για τη χώρα.

 –«Όλο το σύστημα θα ήθελε να έχει εξαφανιστεί ο Τσίπρας από τον ορίζοντα εδώ και πάρα πολύ καιρό.Όμως ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν τη χάρη δεν θα την κάνει ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ισχυρότερη δύναμη της αντιπολίτευσης με κυβερνητικό πρόγραμμα –Όλα είναι δυνατά σε κάλπες που δεν έχουν ακόμη ανοίξει

–Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και επίγνωση του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  είναι η ισχυρότερη δύναμη της αντιπολίτευσης με στιβαρό κυβερνητικό πρόγραμμα, δίνουμε την εκλογική αυτή μάχη.  

— Ο λαός θα κληθεί να επιλέξει όχι μόνο το ποιος θα κυβερνήσει αλλά και το πώς. Για κάθε τι που εκστομίζει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει τεκμηριωμένη προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για κάθε βασική ανάγκη του κόσμου που χαρακτηρίζουν «ντεμοντέ» εμείς απαντάμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα