14.7 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Με προσχηματικό ενδιαφέρον και κρυφή ατζέντα για τη δημόσια υγεία πάει στις κάλπες η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στο Ν. Μάνεση

10.6.23

Η δήλωση Πνευματικού δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία- Η Νέα Δημοκρατία και έχει δώσει κυνικά δείγματα γραφής για τη δημόσια υγεία και έχει κρυφή ατζέντα

Ως «ανατριχιαστική δήλωση» χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Πνευματικού η υποψήφια βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη από πλευράς στελεχών ΝΔ που αφορά το περιεχόμενο της κρυφής ατζέντας της για την δημόσια υγεία.

Θυμίζω τις δηλώσεις Σκέρτσου για το «πολυτελές σύστημα υγείας» όταν τελειώσει η πανδημία, του κ. Πέτσα με το περίφημο ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’ και της υφυπουργού Υγείας με το ‘δεν θα πληρώνουμε γιατρούς στα νησιά να δουλεύουν τρεις μήνες και να κάθονται οκτώ’.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η κυνική αποκάλυψη από τον κ. Πνευματικό ο οποίος προτείνει διαλογή ασθενών στο τελικό στάδιο καρκίνο γιατί κοστίζει ακριβά η θεραπεία.

Κάκιστη η προσπάθεια συμψηφισμού των δηλώσεων Πνευματικού –Λινού από τη Νέα Δημοκρατία

Ερωτώμενη κατά πόσον η κ. Λινού είπε κάτι ανάλογο με τον κ. Πνευματικό η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι πρόκειται για έναν κάκιστο αντιπερισπασμό της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο για να σκαρφιστεί χρειάστηκε να περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες.

Ξεκαθάρισε δε ότι η κ. Λινού ουδέποτε εκστόμισε ότι δεν πρέπει να χορηγούμε ακριβά φάρμακα. Τουναντίον, πρότεινε την ανάγκη της επιπλέον αύξησης δαπανών για την δημόσια υγεία ώστε να καλυφθεί η ανάγκη της ύπαρξης κρατικής μέριμνας  για τους ασθενείς σε τελικό στάδιο της νόσου, αλλά και τους οικείους τους.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας, για τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά  αποτελεί πάρεργο, στην καλύτερη περίπτωση

Αναφορικά με το υπάρχον πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ εξαιτίας και του μειωμένου ενδιαφέροντος εκ μέρους του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «οι συνθήκες είναι αυτές που προσελκύουν ή όχι επιστήμονες  και εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και αυτή την στιγμή είναι δραματικές. Το υγειονομικό δυναμικό της χώρας είναι ήδη εξαντλημένο. Με τους πενιχρούς μισθούς, και συχνά μακριά από τις επιστημονικές σου δυνατότητες και τον τρόπο άσκησης της ιατρικής, δεν καθιστά καθόλου ελκυστική την προοπτική εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας». Είναι ζητούμενο λοιπόν να αλλάξουν οι συνθήκες, κατέληξε η κ. Γεροβασίλη και αναφέρθηκε, κλείνοντας, στην υποβάθμιση και ουσιαστικά εγκατάλειψη του νοσοκομείου Άρτας στην εκλογική της περιφέρεια: «Πρόσφατα είχαμε παραίτηση της διευθύντριας του ακτινολογικού, που σημαίνει ότι δεν δέχεται ασθενείς το τμήμα, παράλληλα δέκα γιατροί πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Στην  προκήρυξη για 850 γιατρούς προ μηνών ανά την Ελλάδα η πρόβλεψη για το νοσοκομείο Άρτας είναι μηδέν. Δεν προκηρύχθηκαν καν θέσεις»!

Δείτε το σχετικό video > https://youtu.be/QzUt8LCP2Tg

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα