16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Στις 25 του Ιούνη, ψηφίζουμε την Αριστερά. Την κανονική! 100%  ΚΚΕ !

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΣΩΛΑ*

Στις εκλογές της 21ης Μάη, το ΚΚΕ αύξησε το ποσοστό του πανελλαδικά στο 7,23%, κατέκτησε ξανά την τρίτη θέση στην Αττική, ενώ στo νομό μας, σημείωσε  ποσοστό 7,50%, με την Άρτα, να βρίσκεται μεταξύ των εκλογικών περιφερειών,  όπου το ΚΚΕ πήρε πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του!

Αυτή η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, έδωσε  αισιοδοξία σε πολύ κόσμο και  είναι το εφαλτήριο για τη νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας! Άνοδος που  έγκειται στο γεγονός ότι το Κόμμα, ήταν η μοναδική αξιόπιστη μαχητική αντιπολίτευση στη Βουλή και για αυτό  αναπτύχθηκαν δεσμοί εμπιστοσύνης, με τον κόσμο που μας στήριξε.

Πλησιάζει ωστόσο και δεν παύει να μας απασχολεί η νέα εκλογική μάχη της 25ης Ιούνη! Τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που «έβαψαν το χάρτη μπλε» με τις πολιτικές τους, δεν προσφέρουν στην ουσία καμία εναλλακτική, ενώ στα πλαίσια του νέου προεκλογικού αγώνα τους, παρουσιάζουν προγράμματα  και υπόσχονται στο λαό  ‘’σωτηρία’’, τη στιγμή που οι ίδιοι είτε ως κυβερνόντα κόμματα είτε ως  αντιπολίτευση:    

– διενήργησαν πλειστηριασμούς, φέρνοντας μάλιστα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προς διευκόλυνση των δανειστών-κορακιών και νομοθέτησαν πώληση δανείων στα funds χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δανειοληπτών, ενώ έκαναν αδίκημα την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών – είπαν ΝΑΙ στα μνημόνια, στις πολεμικές δαπάνες – ΝΑΙ  στις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές – ΝΑΙ στο κόψιμο των συντάξεων – ΝΑΙ στον ΕΝΦΙΑ – ΝΑΙ στον περιορισμό δικαιώματος απεργίας – ΝΑΙ στο νόμο για τον κατώτατο μισθό, κλπ, κλπ….

ΝΑΙ, θα εξακολουθήσουν λοιπόν να λένε και σε όσα έχει να «αντιμετωπίσει» η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όπως η υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης ( δηλαδή, του νέου μνημονίου!), το νέο γύρο κοινωνικών περικοπών και λιτότητας,  το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την επιδίωξη για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών………

Είναι αδύνατον λοιπόν  ΣΥΡΙΖΑ και  ΠΑΣΟΚ να κάνουν αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ, αφού τα ίδια ψηφίζουν και τα ίδια εφαρμόζουν στην ΕΕ; ΤΙΠΟΤΑ, δεν θα αλλάξει προς το καλό του λαού από τα αστικά αυτά κόμματα, που  ουσιαστικά και πάλι θα είναι το ίδιο απόντα για το λαό και το ίδιο τσιράκια των μεγάλων αφεντικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν τα νομοσχέδια της ΝΔ. Πρόκειται λοιπόν για μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, που πάλι θα παρέχει συναίνεση! Ο ένας, θα χτίζει πάνω στον άλλο!

Όσο και αν προσπαθούν στο πάρα πέντε, να ‘’αλλάξουν’’ πρόγραμμα,  να απασχολούν την επικαιρότητα με δήθεν διαφωνίες μεταξύ τους, να αλλάζουν σποτάκια και συνθήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ‘’Δικαιοσύνη Παντού’’, ενώ τώρα το άλλαξε σε : ‘’Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για όλους…’’, ο κόσμος κατανοεί ότι την αντιπολίτευση που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ του 30% ενάντια στη ΝΔ, σιγά μην την κάνει τώρα! 

Είναι τουλάχιστον θράσος, να έχεις ψηφίσει όλα αυτά και τώρα να μιλάς, απευθυνόμενος στον λαό που κατέστρεψες, για υγεία, ασφάλιση, σύνταξη, κοινωνία προοπτικής, ευημερία….

Τα δύσκολα είναι μπροστά την επόμενη μέρα των εκλογών! Η  περαιτέρω αύξηση του ΚΚΕ, σημαίνει περισσότεροι βουλευτές, που θα είναι πανταχού παρόντες ! Θα είναι μπροστά στους εργατικούς αγώνες, μπροστά στους πλειστηριασμούς, μπροστά σε κάθε Τέμπη, σε κάθε Πέραμα, σε κάθε Νέα Μάκρη, σε κάθε αδικία! Είναι αυτό που θα σταθεί «βράχος» απέναντι στη δεδομένη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, θα βάλει εμπόδια, θα δυσκολέψει, θα δημιουργήσει ρήγματα σε αυτήν την πολιτική.  

Αντικειμενικά, το ΚΚΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και του λαού στο κοινοβούλιο, που μπορεί να συγκρουστεί μέσα και έξω από τη Βουλή με τις αντιλαϊκές επιλογές.

Είναι αυτό που θα εξακολουθήσει να «λογαριάζεται» καθημερινά και όχι «μετά», όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψήφιζε τον μισό πακτωλό των νόμων της κυβέρνησης, όταν  στήριζε τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, όταν  χειροκροτούσε τον Ζελένσκι….. 

Καλούμε τον κόσμο, ιδίως τον κόσμο της εργασίας, όσες  επιφυλάξεις και αν έχει απέναντί μας, να ψηλώσει και άλλο το ΚΚΕ και να αναλογιστεί, πόσο σημαντικό είναι να ανέβει  το ΚΚΕ πιο ψηλά! 

Να αναλογιστεί  στις 25 του Ιούνη, πόσο δυνατό πρέπει να  είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει!

Να δυναμώσει μια φωνή αντεπίθεσης, να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Γιατί οι κάλπες μπορεί να είναι άδειες, αλλά τα μυαλά του λαού, ΟΧΙ!

* Δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής ΚΚΕ Ν. Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα