15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Ισχυρός  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει φρένο στα σχέδια της Δεξιάς

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της υποψήφιας βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγας Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα

Ακούσαμε το μήνυμα του κόσμου και ανταποκριθήκαμε, γιατί από τον λαό προερχόμαστε και σε αυτόν απευθυνόμαστε

Σε τρεις μέρες η κάλπη θα στείλει τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Και εμείς από πλευράς μας θα αξιολογήσουμε το δικό μας.  Πάντοτε συζητάμε αναλυτικά και δεν διστάζουμε να κάνουμε κι αυτοκριτική εις βάθος και δημοσίως, πράγμα που συνέβη και το 2019 και τώρα.

Στόχος πολλών ο Τσίπρας, ο μοναδικός Πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί στόχο για πολλούς σε αυτή τη χώρα. Ο ίδιος δήλωσε και δηλώνει πως είναι παρών, όρθιος και θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές. Ο καθείς μπορεί να σχολιάζει με όποιον τρόπο του ταιριάζει αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη χώρα στην πιο δύσκολη φάση της και την ανέταξε σε περίοδο χρεοκοπίας την οποία έφεραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εξοικονομήσει χρήματα προκειμένου να ξαναστηθεί η χώρα στα πόδια της , σε αντίθεση βεβαίως με την τετραετία της ΝΔ όπου, χάρη στη συνετή και πολιτικά κοστοβόρα διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε θέση να δαπανά.

Η επικοινωνιακή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και η συστηματική εκτόξευση των ευθυνών στην εξέδρα την περίοδο 19-23 είναι κάτι που αξίζει προβληματισμού για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου

Δεν έπαψε ποτέ ο δημόσιος διάλογος αυτής της τετραετίας να στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ ωσάν αυτός να κυβερνούσε. Από την άλλη βεβαίως και εμείς παρουσιάσαμε αδυναμίες, υπήρξαν και αστοχίες. Περάσαμε όμως και μια μακρά περίοδο όπου η «είδηση» ενός μικρού σαρδάμ δικού μας στελέχους μπορούσε να είναι διαρκώς στον αφρό επί δεκαπενθήμερο κι από τη άλλη είχαμε μια κυβέρνηση που τα πολλαπλά τεράστια λάθη της – θυμίζω ρεκορ θανάτων με την πανδημία, καταστροφικές φωτιές, Τέμπη κ.ό.κ. – συζητιόταν επί διήμερο με τις ευθύνες να αποδίδονται στην κλιματική κρίση, στην παγκοσμιότητα, στο σταθμάρχη κ.ό.κ. Το δηλοί ο μύθος; Ότι η κυβέρνηση ΝΔ κατάφερε να αποκρούει ευθύνες με τρόπο πειστικό και ότι βεβαίως διαθέτει μιντιακή υπεροπλία η ΝΔ και  ότι αυτό το αφήγημα στηρίχθηκε από πολλά ΜΜΕ.  

Μαχόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή για την ανατροπή των συσχετισμών και της αύξησης της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Η επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό ανάχωμα στα σχέδια της ΝΔ

Εμείς δίνουμε τη μάχη ως την τελευταία στιγμή, τη μάχη της ανατροπής των συσχετισμών και της αύξησης της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ορατός ο κίνδυνος μιας κατακερματισμένης αντιπολίτευσης που δε θα μπορεί να ανταποκριθεί συμπαγώς και να στηρίξει τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Με αυτήν την έννοια λέμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει τη ΝΔ και να υπηρετήσει τα κοινωνικά αιτήματα και να αποτελεί ανάχωμα στα σχέδιά της όπως για παράδειγμα με την πρόσφατη  αποκάλυψη του κρυφού προγράμματος της ΝΔ. γνωρίζουμε λοιπόν το τι έρχεται και ενημερώνουμε, ως οφείλουμε,  τον ελληνικό λαό.

Σήμερα ζητάμε από τους πολίτες την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να παραμείνει ισχυρός κυβερνητικός πόλος

Οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Οι εκλογές με απλή αναλογική τελείωσαν. Εμείς μιλήσαμε για τη στρατηγική αποτυχία της απλής αναλογικής. Για εμάς ήταν ταυτοτικό θέμα και για άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, όπως διατείνονταν. Όμως,  προτίμησαν κυρίως την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί της αλλαγής σελίδας  στη χώρα για να γίνει περισσότερο ευρωπαϊκή με κυβερνήσεις συνεργασίας. Σήμερα πλέον ζητούμε από τους πολίτες την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να παραμείνει ισχυρός κυβερνητικός πόλος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα