14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

2 σημαντικά έργα από ΙΤΑ και ΚΕΔΕ 

Διαβάστε επίσης

Χρ. Τσιρογιάννης : «Διεκδικούμε χρήματα για ψηφιακή αναβάθμιση των δεξιοτήτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και καινοτόμα επιχειρησιακά σχέδια».

 15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζόμενων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σηματοδοτεί η πρόταση που υπέβαλε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ, προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Στόχος του ΙΤΑ όπως δήλωσε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο του ΙΤΑ όσο και της ΚΕΔΕ,  Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, είναι  η επανακατάρτιση- αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων ( reskilling – upskilling), όλων των εργαζομένων, των στελεχών των ΟΤΑ, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για όλα τα επίπεδα (βασικό, προχωρημένο, ειδική εκπαίδευση), ανά τομέα δημόσιας πολιτικής, εκπαιδευτικής βαθμίδας και κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα, καθώς και άλλων ειδικών ομάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπλέον η δράση συμβάλει στην :

  • επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης,
  • περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών,
  • αποτελεσματική χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων και εφαρμογών για τηλεργασία και συμμετοχή στην εκπαίδευση από απόσταση, καθώς και η προώθηση της κινητικότητας των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ζητούμενο είναι η αξιοποίηση και η διαχείριση καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά και η ενδυνάμωσή των εργαζομένων σε ζητήματα τόσο στην καθημερινή εργασία/παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.

ΚΕΔΕ: Υποβολή Πρότασης προς το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, για πιλοτικό καινοτόμο επιχειρησιακό σχέδιο μείωσης διακινδύνευσης από φυσικούς κινδύνους σε επιτελικές δομές των ΟΤΑ.

Για πρώτη φορά η προστασία των επιτελικών δομών των ΟΤΑ, προσεγγίζεται ολιστικά και με συνδυασμό στοχευμένων δράσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΕ, η ΚΕΔΕ υπέβαλε πρόταση, και για πρώτη φορά η προστασία των επιτελικών δομών των ΟΤΑ, προσεγγίζεται ολιστικά με συνδυασμό στοχευμένων δράσεων.

Πρόκειται για στρατηγικές επιλογές της ΚΕΔΕ, όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, δεδομένου ότι οι Κρίσιμες Επιτελικές Δομές των ΟΤΑ ( Δημαρχεία, Κτήρια  Υπηρεσιών, Κοινωνικές Αθλητικές Υποδομές) πρέπει να ανταπεξέρχονται επαρκώς και να διατηρούν την λειτουργία τους στις ανάγκες που προκύπτουν.

Αντικείμενο  είναι  ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος Δομών των ΟΤΑ σε επιμέρους δράσεις:

  • Δράσεις μείωσης διακινδύνευσης στις επιτελικές δομές,
  • Εκπαίδευση – ενημέρωση πιστοποίηση στελεχών ΟΤΑ  για τη διαχείριση κίνδυνων και κρίσεων ,
  • Πολιτική Προστασία και ΟΤΑ,
  • Ασκήσεις προστασίας εκκενώσεις και παροχής βοήθειας.

Ειδικότερα, σκοπός του έργου είναι μέσα από στοχευμένες ειδικές δράσεις να επιτευχθεί η συστηματική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος των ΟΤΑ και ιδιαίτερα των σημαντικών δομών σε σύγχρονη βάση δεδομένων.

Τέλος στόχος του είναι μεταξύ άλλων,  η διατήρηση επιτελικού επιχειρησιακού ρόλου σε κρίσιμες δομές των ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα