19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Καραγιώργος: με την επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος

Διαβάστε επίσης

Σε βαθιά νερά, αποφάσισε να κολυμπήσει ο δικηγόρος Παναγιώτης Καραγιώργος, ο οποίος κατα πως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι το πρόσωπο, που θα ανακοινώσει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας ως επικεφαλής του κομματικού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Αρταίων και υποψήφιος Δήμαρχος. Ο χρόνος είναι πιεστικός, οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι και οι πλέον καλύτερες για το ΣΥΡΙΖΑ, που τελεί υπό καθεστώς έλλειψης ηγεσίας και σε κάθε περίπτωση, η θερινή ραστώνη, έρχεται να αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο στην δημιουργία του ψηφοδελτίου.
Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη δημοτική παράταξη, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της Τζένης Ταπραντζή, αποφάσισε να μην συμμετέχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, διαμόρφωσε νέα δεδομένα στην πολιτική αυτοδιοικητική αρένα. Αμέσως δημιουργείται ένα μεγάλο κενό, ιδίως στις προσδοκίες του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς, ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια διακομματική συνεργασία, σε θεσμικό και προγραμματικό επίπεδο.
Η περίοδος των 45 ημερών, πριν την τελική υποβολή των υποψηφιοτήτων όμως δεν επιτρέπει πια ούτε όνειρα, ούτε πειραματισμούς συνεργασιών. Ο Παναγιώτης Καραγιώργος, δεν είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, που ευελπιστεί να έχει στήριξη από τους πολιτικούς χώρους της κεντροαριστεράς, αντιθέτως κινείται με την επίγνωση ότι είναι ένας επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο μοναδικός επίσημος υποψήφιος κόμματος μετά το ΚΚΕ στην Άρτα.
Η θέση αυτή έχει δυο παραμέτρους: η πρώτη είναι ότι αν δεν μπουν κομματικά στελέχη, στρατευμένα για τον σκοπό αυτόν, ο ίδιος δεν θα έχει την δυνατότητα να συνθέσει ένα ευρύ ψηφοδέλτιο, που απαιτείται για την αξιοπρεπή παρουσία του στις εκλογές. Η δεύτερη είναι ότι αν ο ίδιος αισθανθεί ότι αδειάζεται από τα στελέχη πρώτης γραμμής, θα δηλώσει την αδυναμία του να συνεχίσει ως υποψήφιος του συγκεκριμένου κόμματος.
Απέναντι σε συνδυασμούς που θυμίζουν ναπολεόντειους στρατούς, των 150 και 160 υποψηφίων, ο Παναγιώτης Καραγιώργος έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, που πρέπει να δημιουργηθεί εκ του μηδενός. Έχοντας επίγνωση των προβλημάτων, είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να αντιδράσει όπως πρέπει. Γνωρίζει πάντως ότι και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπάρχει φυλλορροή στελεχών, για άλλες υποψηφιότητες και πως βέβαια η εποχή του μεγάλου καύσωνα, δεν είναι η κατάλληλη για τέτοιου είδους αναζητήσεις υποψηφίων για τον συνδυασμό του.
Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια αναγκαιότητα, μια πολιτική υποχρέωση, απέναντι στα πολιτικά κενά, τα οποία δημιουργούνται και έρχονται να καλύψουν τα οικονομικά συμφέροντα.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά την αυριανή συνεδρίαση και να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της Άρτας στις νέες εξελίξεις.
Διαβάστε πρόσφατο δημοσίευμα της “Α”: Δήμος Αρταίων: Ήρθε η ώρα του Παναγιώτη Καραγιώργου;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα