20.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Επί τάπητος σημαντικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας:Επαναλειτουργεί το νηπιαγωγείο της Βίγλας, προσλαμβάνονται 5 ακόμη καθαρίστριες φτάνοντας τις 85, νέος κυκλικός κόμβος σε Φιλοθέη και έργα οδικής ασφάλειας σε Κωστακιούς αποπερατώνεται το Ιστορικό Δημαρχείο και το Ειδικό Σχολείο.

Διαβάστε επίσης

Και ενώ το καλοκαίρι οδεύει στην κορύφωσή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Έτσι:

–          Για το Νοσοκομείο Άρτας: Ο Δήμαρχος πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα όλων των φορέων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας. 

–          Λίμνη Πουρναρίου: το Σώμα ενημερώθηκε για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την Λίμνη Πουρναρίου και την διεκδίκηση 96 δράσεων/έργων προϋπολογισμού 65 εκ €, από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε όλη η περιοχή να αποκτήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης.

–          Γεφυρώσεις: άμεση συντήρηση της κεντρικής γέφυρας και νέες γεφυρώσεις στον Άραχθο.

–          Νέα κυκλοφοριακά έργα: έναρξη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων εντός του οικισμού των Κωστακιών και κυκλικός κόμβος στη Φιλοθέη.

–          Ξεκινούν νέες ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας που οδηγούν σε πτηνοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες 30 χλμ,          

Νέα τεχνικά έργα: δημοπράτηση της πλατείας στην Νέα Βίγλα και στον Αμμότοπο, υποβολή στο ΕΣΠΑ για την διευθέτηση του δικτύου ομβρίων στα Αμπέλια.

–          Ειδικό Σχολείο: προχωρούν οι εργασίες σχετικά με την ολοκλήρωση και μεταφορά στο Γλυκόριζο του Ειδικού Νηπιαγωγείου/ Δημοτικού και στην συνέχεια δημιουργία νέου ΚΔΑΠ ΜεΑ στις Εργατικές Κατοικίες

–          Ιστορικό Δημαρχείο: ολοκληρώνονται οι εργασίες

–          Σχολικές καθαρίστριες: προσλήψεις 5 επιπλέον σχολικών καθαριστριών, δηλαδή συνολικά 85 άτομα και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη να γίνουν οι τρίωρες συμβάσεις απασχόλησης σε τετράωρες.

–          Επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου της Βίγλας: μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη.

– Οριοθέτηση του οικισμού  Γλυκόριζο, για την τακτοποίηση  των ιδιοκτησιών των κατοίκων. 

– Μελέτες για νέες ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας   100 χλμ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα