14.8 C
Arta
8 Μαΐου 2024

Στην αυτόνομη πορεία… επιμένει, παρά τα σενάρια, η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Στις 16 Ιουλίου, με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, εξεδήλωσε την ομόφωνη απόφαση της ανοικτής συνέλευσης των μελών της για αυτόνομη πορεία στις δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Βάσω Αμπελογιάννη.
Στο διάστημα που ακολούθησε, έγιναν πολλές διερευνητικές επαφές από τα στελέχη της δημοτικής παράταξης, με σκοπό να εξευρεθεί ο τρόπος με τον οποίον τελικά θα κινηθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων και την δημιουργία ψηφοδελτίου.
Την ίδια περίοδο, στα δημοτικά πράγματα της Άρτας, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά ισχυροί αυτοδιοικητικοί πόλοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έκαναν τις δικές τους επιλογές και απόπειρες για αυτόνομη ή συνεργατική πορεία. Και στα σενάριά τους, εκόντως – ακόντως χρησιμοποιούσαν το ενδεχόμενο συστράτευσης των μελών της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής υπό την δική τους σκέπη και με το πρόσωπο της επιλογής τους ως επικεφαλής.
Τα σενάρια βέβαια αυτά, έλαβαν και διαστάσεις παραπολιτικών σχολίων, με περιεχόμενο μυστικές συμφωνίες, ατζέντα συμφωνιών και πολιτικών συνεργασιών, κοινή στρατηγική δράσης. Να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα των λιγων ημερών όπου ο Γιάννης Παπαλέξης εξεδήλωσε την διάθεσή του να τεθεί εκ νέου υποψήφιος, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε, επισημάνθηκε ότι είχε γίνει προσπάθεια κοινής πλεύσης με την δημοτική ομάδα της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής και θα μπορούσε να επαναληφθεί η απόπειρα.
Περαιτέρω, σε ένα άλλο στάδιο- αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- κυκλοφορεί το σενάριο, ότι από το πολιτικό Γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη, το οποίο υποστηρίζει αναφανδόν την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Καραγιώργου και θεωρεί αυτονόητη την συμμετοχή δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, έχει πλευρίσει την σε μεγάλο βαθμό κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων και στελεχών της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα συνεργασίας.
Αυτά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν… Κανένας δεν αρνείται βέβαια ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, ούτε φυσικά επιβεβαιώνει επίσημες ή ανεπίσημες θεσμικές προσεγγίσεις.
Χθες η δημοτική ομάδα σε σύσκεψή της, αποφάσισε να εμμείνει στην αρχική της στάση για αυτόνομη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, με την επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν, την πίεση του χρόνου και την έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής στα ψηφοδέλτια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα στελέχη της Δημοτικής ομάδας δεν είναι διαθέσιμα να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν για μια ισχυρή και ουσιαστική παρουσία στις εκλογές.
Από την άλλη, θα λέγαμε κι εμείς, ότι επειδή αυτές οι εκλογές έχουν τα μεγαλύτερα απρόοπτα από ποτέ, δεν θα παραξενευτούμε, αν μάθουμε κάτι διαφορετικό, μέχρι την 31η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία υποβολής των συνδυασμών… Είναι άλλωστε ο μήνας των κερασιών και μάθαμε πλέον τι ισχύει με το μέγεθος των καλαθιών.
Το σίγουρο είναι ότι η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, δεν επιθυμεί να είναι ο ακόλουθος των εξελίξεων, αλλά μάλλον … να μπορεί να ρυθμίζει αυτή τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα