22.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

ΒΕΛΗ ΕΧΕΠΕΥΚΗ…

Διαβάστε επίσης

«…Για όλους αυτούς τους λόγους, την Τζένη την σεβόμουν και ως άνθρωπο και ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης[…]. Γι’ αυτό, όσο και αν ακούγεται περίεργο, η αποχώρησή της από την εκλογική μάχη του Οκτωβρίου με λυπεί[…] Είμαι βέβαιος, επίσης, ότι πολιτικά κεφάλαια σαν της Τζένης δεν χάνονται εύκολα. Τον τρόπο και τον χρόνο θα τον ορίσει η ίδια, όπως όρισε πολλά από τη διαδρομή της μέχρι σήμερα…». Με αυτές τις γαλιφιές ο δήμαρχος Χρήστος …αποχαιρέτησε την παραιτηθείσα Τζένη της αντιπολίτευσης. Και είναι τόσο μεγάλη η λύπη του, που δεν θα την έχει απέναντι στις εκλογές του Οκτωβρίου, μέχρι που θέλησε να την… τιμήσει προσφέροντας στέγη στο ψηφοδέλτιό του σε πολλά από τα στελέχη της… . Τώρα με αυτά και με αυτά γιατί εμένα αυτό μου θυμίζει τον αρχιμαφιόζο του Σικάγου, που έβαζε τους  μπράβους του να εκτελέσουν  τον αντίπαλο μαφιόζο, και στην κηδεία του  έστελνε   συλλυπητήριο στεφάνι; 

***

«…Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης που έχει και τις ευλογίες της ΝΔ έχει απέναντί του τον συνδυασμό του Χριστόφορου Σιαφάκα, πρώην συνεργάτη του και αντιδημάρχου, με τον οποίο συμπορεύονται και άλλοι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι…»[σχόλιο της εφημ. «Δημοκρατική φωνή»(25/7/2023)]. 

« Στήριξη της ΝΔ στον Χρήστο Τσιρογιάννη για τον Δήμο  Αρταίων»[εφημ. «Μαχητης»(21-07/2023)].

«.Η φωτογραφία του Χρήστου Τσιρογιάννη με τον Παύλο Μαρινάκη, δεν  αφήνει περιθώρια για συζητήσεις πως ο σημερινός Δήμαρχος Αρταίων δεν θα έχει τη στήριξη της Ν.Δ…»(εφημ. «ΗΧΩ»(31/7/2023).

Όχι μόνο για τις πιο πάνω εφημερίδες αλλά σχεδόν και για τα υπόλοιπα τοπικά μίντια, ο δήμαρχος Χρήστος έχει τη στήριξη της ΝΔ. Όμως εδώ εύλογα αναρωτιέται κανείς, μήπως και με τη φωτό που έβγαλε  με τον Γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη,  θέλει επίσης να μας πει ότι  τον δήμαρχο Χρήστο στηρίζει το κόμμα; Δηλαδή όπως προ διμήνου περίπου  η παρόμοια φωτό  του τότε προέδρου της ΔΕΠ και υποψήφιου για την Περιφέρεια Ν. Σπύρου με τον Π. Μαρινάκη, που…έδινε σήμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ να ψηφιστεί ο Νίκος για την Περιφέρεια; Μα  αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε ο Χριστόφορος Σιαφάκας,  στέλεχος και αυτός της ΝΔ, δεν πρέπει να είναι ο γαλάζιος Αντάρτης υποψήφιος δήμαρχος. Και παραπέρα  οι Αρτινοί συνυποψήφιοι του Ν. Σπύρου στον Καχριμάνη, και αυτοί νεοδημοκρατικά στελέχη, δεν γίνονται δεύτερης κατηγορίας υποψήφιοι εξ’ αιτίας μιας φωτό του Ν. Σπύρου με τον Π. Μαρινάκη; Τελικά  κάποτε θα σοβαρευτούν κάποιοι, που τους αρέσει να πουλάνε παραμύθι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις; Για αυτό, λοιπόν ο απλός νεοδημοκράτης απαιτεί η Αρτινή νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ, ο βουλευτής και τα άλλα στελέχη της  να ξεκαθαρίσουν με επίσημη ανακοίνωση αν στηρίζουν ή όχι τον Τσιρογιάννη. Εξ’ άλλου σύμφωνα με το έγκυρο «in.gr» της 17/7/2023, αυτή είναι και η γραμμή του κυβερνώντος κόμματος.: «..σε αντίθεση με τις περιφέρειες, στους Δήμους δεν θα δοθούν «χρίσματα». Ωστόσο θα υπάρξουν «μετρημένες» δηλώσεις υποστήριξης υποψηφιοτήτων – κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε και το 2019. «Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν καλύτερα…» 

***

Εκεί στην οδό Μπακόλα μαζεύονται 3-4 αδέσποτα σκυλιά που μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού  βιώνουν το δράμα της δίψας, της πείνας .αλλά και την δίωξη κάποιων γειτόνων. Ευτυχώς φιλόζωοι της περιοχής προσπαθούν να μετριάσουν τη δοκιμασία τους βάζοντάς τους νεράκι και φαγάκι. Δυστυχώς μια μειοψηφία περίοικων ενοχλημένοι από την παρουσία τους, με το πρόσχημα της ρύπανσης, πετάνε τα πλαστικά δοχεία με το νερό και την τροφή(κροκέτες) καταδικάζοντάς τα σε δίψα και πείνα. Μάλιστα, από ό, τι λέγεται κάποια… υπερευαίσθητη κυρία μαζεύει υπογραφές διαμαρτυρίας ενοχλούμενων και έχει καταθέσει γραπτό αίτημα σε αρμόδιες αρχές προκειμένου τα ζωντανά να διωχτούν από την περιοχή. Εν τω μεταξύ κάποιες πληροφορίες λένε ότι η ίδια έχει κάνει παραστάσεις στην Αστυνομία και στον Δήμο, αξιώνοντας από τον τελευταίο να τα μαζέψει και να τα στεγάσει στο καταφύγιο των αδέσποτων. Ακόμη η εν λόγω κυρία από ό, τι κυκλοφορεί,   έφθασε στο σημείο να απειλήσει με μηνύσεις κάποιους γείτονες γιατί είναι αντίθετοι  με την απομάκρυνση των σκυλιών και περισσότερο γιατί τα φροντίζουν.

 Εδώ επισημαίνουμε ότι κάθε απόπειρα απομάκρυνσης  και μεταφοράς τους στο δημοτικό καταφύγιο, θα βρει την αντίδραση των πολλών φιλόζωων της περιοχής, και όχι μόνο. Και μάλιστα όταν κάτι τέτοιο είναι  αντίθετο με τον σχετικό νόμο, ο οποίος, όσον αφορά το εδώ κυνοκομείο, δεν επιτρέπει την φιλοξενία περισσότερων από 17 σκυλιά, και από ό, τι λέγεται εκεί στεγάζονται πάνω από 50.

Ο Αποψ(η)νός Εκηβόλος

Σημ: Από εδώ και πέρα, προσοχή στα βδομαδιάτικα εχεπευκή βέλη του Αποψ(η)νού Εκηβόλου,   

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα