26.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Επιμελητήριο Άρτας: 3η & 4η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα.

Διαβάστε επίσης

Στην Κορωνησία Άρτας, θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά έκθεση γευσιγνωσίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα». 

Με γνώμονα το βασικό σύνθημα του προγράμματος «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας», η έκθεση γευσιγνωσίας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα αλιεύματα και να ενημερωθούν τόσο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όσο και για την υψηλή διατροφική τους αξία. 

Με βασικό στόχο την ανάδειξη των τοπικών αλιευμάτων μέσα από παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές που πρωταγωνιστούν σε γεύση, εμφάνιση και ποιότητα, τα τοπικά αλιεύματα θα αποτελούν την πρώτη ύλη για φρέσκα εδέσματα που θα παρασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρονται στον γενικό πληθυσμό, σε τουρίστες και επισκέπτες. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει cooking show, προβολή βίντεο με πληροφορίες για τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου και τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, διανομή πληροφοριακού υλικού και μουσική.

Η έκθεση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στο Λιμάνι της Κορωνησίας και αποτελεί την τρίτη από τις εν συνόλω έξι αντίστοιχες που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας.

 Πρόσκληση για την 4η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα.

Στην τέταρτη μεγάλη έκθεση γευσιγνωσίας των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας του Αμβρακικού Κόλπου προχωρά το Επιμελητήριο Άρτας το Σάββατο 19 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Βίγλας, στις 8:30 μμ.

Με έμφαση την προώθηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού Κόλπου, το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνει ανοιχτή έκθεση στο κοινό προσφέροντας σε όλους φρέσκα εδέσματα της ελληνικής γαστρονομίας έχοντας ως πρώτη ύλη τα τοπικά αλιεύματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα και να ενημερωθούν για τη διατροφική τους αξία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρασκευή μερίδων σε πραγματικό χρόνο, προβολή βίντεο με πληροφορίες για τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου και τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, διανομή πληροφοριακού υλικού και μουσική.
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα» που αφορά την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα