18.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Κομμένο της Αγίας Μνήμης: Τρίτη 8 έως Τετάρτη 16 Αυγούστου

Διαβάστε επίσης

Από τον Όμιλο Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου, τον Μορφωτικό Σύλλογο και τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Σύλλογο Κομμένου

Υπό την αιγίδα του δήμου Νικολάου Σκουφά

Ξεκινούν την Τρίτη 8 Αυγούστου οι εκδηλώσεις μνήμης του μαρτυρικού Κομμένου. Στις 9 το βράδυ ανοίγει τις πύλες της η έκθεση φωτογραφίας με θέματα ιστορίας και κοινωνίας του Κομμένου. Η έκθεση φιλοξενείται στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Κομμένου και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 16 Αυγούστου, ημέρα τέλεσης του μνημόσυνου των 317 θυμάτων της γερμανικής ναζιστικής Βέρμαχτ. Τα εγκαίνια θα κάνει η Ροζίνα Βαβέτση, δήμαρχος Νικολάου Σκουφά. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ από τις 8.00 έως τις 11.00.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 10 Αυγούστου στην πλατεία του Κομμένου με δημοτική βραδιά και την κομπανία Διαλεχτής – Λαμπάκη. Ακολουθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου συναυλία ελληνικής και λαϊκής έντεχνης μουσικής με τον γνωστό συνθέτη Σταμάτη Χατζηευσταθίου και το μουσικό σχήμα του. 

Την Κυριακή 13 Αυγούστου τοπικά μουσικά σχήματα παρουσιάζουν στην πλατεία του χωριού κομμάτια σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Την Τρίτη 15 Αυγούστου το βράδυ στις 9.00 παρουσιάζεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τον τίτλο «από ήλιο και στάχτη». Πρόκειται για μυθιστόρημα με χώρο δράσης τη Δρέσδη της Γερμανίας και το Κομμένο. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κλεοπάτρα Βασιλείου, διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Η Κωνσταντινιά Δήμου, ηθοποιός και υπεύθυνη των εκδόσεων «Ιάκνις», θα αποδώσει κείμενα του βιβλίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) Ηλίας Λάμπρης και εκπρόσωποι φορέων. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη 16 Αυγούστου με το επίσημο μνημόσυνο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου Νικολάου Σκουφά, στις 10.30 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου το μνημόσυνο των 317 σφαγιασθέντων. Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων, χαιρετισμός της Δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση και ομιλία για το χρονικό της σφαγής από τον κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, Δήμαρχο Λεβαδέων. Η εκδήλωση θα κλείσει με το προσκλητήριο νεκρών και την κατάθεση στεφάνων. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα