25.4 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

Παραιτήσεις Ιεραρχών συνέχεια – Σειρά ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος

Διαβάστε επίσης

του Γαβριήλ Λεπενιώτη


Μετά τις παραιτήσεις του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου (την οποία μεσολάβησε και παρέλαβε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος), του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Πάργης και Γηρομερίου κ. Τίτου (την οποία μεσολάβησε και παρέλαβε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών), έρχεται να προστεθεί και αυτή του Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου ( την οποία μεσολάβησε και παρέλαβε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος).

Αυτές έχουν εως σήμερα 23 Αυγούστου 2023 εν αναμονή της αυριανής σύγκλησης (απο 24 και 25 Αυγούστου) της τελευταίας συνεδρίασης με αυτή την σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.Υπάρχουν φήμες και αυτή του ασθενούντος Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, καθώς και των Μητροπολιτών Μυθήμνης και Καρυστίας.

Η Δ.Ι.Σ. στις επίσημες τώρα παραιτήσεις θα ορίσει Τοποτηρητές των χηρευουσών Μητροπόλεων και στις 9 Οκτωβρίου 2023 την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εκλεγούν οι διάδοχοί τους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα