23.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Πάμε για … debate στον Δήμο;

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Γιώργος Γιαννούλης, είναι ένας από τους συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή την τελευταία τετραετία, αποφάσισε συνειδητά να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη. Μπόρεσε λοιπόν και γνώρισε ένα έντονο “τοξικό κλίμα”, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πιο έντονο και σε μεγάλο βαθμό τον προβληματίζει. Ο ίδιος μας έλεγε προχθές ότι σε επίπεδο επικεφαλής και υποψηφίων δεν εντοπίζει περιπτώσεις, που ξεφεύγουν των ορίων, αλλά δεν μπορεί να έχει το ίδιο συμπέρασμα σε δημόσιες δηλώσεις υποστηρικτών των δημοτικών συνδυασμών.
Θεωρεί ο ίδιος ότι έχουν δημιουργηθεί μια σωρεία από κενά ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, που κάποιοι εσκεμμένα και ίσως χωρίς οι ίδιοι να επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά μόνο την δημιουργία εντυπώσεων, σπεύδουν να τα εκμεταλλευτούν σε βάρος προσώπων, πολιτικών δράσεων και βέβαια της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για τον λόγο αυτό, προτείνει ως μοναδική λύση, η πρόκληση μιας λεκτικής αντιμαχίας, ή… debate όπως πλέον έχει καθιερωθεί να λέγεται, στο οποίο επί ίσοις όροις θα συμμετέχουν υποψήφιοι ή επικεφαλής από όλους τους συνδυασμούς και έτσι θα συζητήσουν και με την συμμετοχή του κοινού, τα επιχειρήματα της κάθε πολιτικής παράταξης.
Πολύ καλή η σκέψη του γνωστού επιχειρηματία και σε κάθε περίπτωση, έχει υιοθετηθεί από πολλούς υποψηφίους όλων των συνδυασμών, οι οποίοι βλέπουν ότι δημιουργείται τεχνητή τοξική πραγματικότητα, σε βάρος όλων των προσώπων, που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η υποδομή ή ένα συντονιστικό όργανο μεταξύ των συνδυασμών, το οποίο θα συμφωνούσε με τους όρους και την εφαρμογή μιας τέτοιας απόπειρας. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν οι επικεφαλής συμφωνούν, μπορεί η εφημερίδα μας να συμβάλλει στην διοργάνωση, μιας δημόσιας λεκτικής αντιμαχίας, με ουσία όμως και όχι όπως των κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η οποία την τελευταία φορά έστειλε νωρίτερα στο κρεββάτι του ύπνου, όσους είχαν την ατυχία να το παρακολουθήσουν.
Μια πρόταση πάντως, που αξίζει να προωθηθεί…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα