16.2 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Έφυγε με το χαμόγελο ο Νικόλαος Αντύπας

Διαβάστε επίσης

Σε ηλικία 77 ετών ο αγαπητός φίλος Νικόλαος Αντύπας και έπειτα από μακροχρόνιο αγώνα απέναντι στην επάρατο νόσο, έχασε τελικά την μάχη για την ζωή.
Γνωστός σε όλους τους Αρτινούς για την έμφυτη ευγένεια και το χαμόγελό του, ο Νίκος έγραψε την δική του ιστορία στην μικρή μας κοινωνία. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το εμπόριο, έχοντας την δική του επιχείρηση ρούχων και λιανικού εμπορίου στο κέντρο της Άρτας. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δυο παιδιά, τον Βασίλειο και την Ευτυχία.
Οι δύσκολες εποχές και οι οικονομικές κρίσεις, δεν τον πτόησαν και πάντοτε ευγενής και μειλίχιος, με εγκράτεια και αισιοδοξία αντιμετώπισε τα προβλήματα. Ασχολήθηκε με κάθε είδους επάγγελμα, προκειμένου να επιβιώσει με αξιοπρέπεια, και βέβαια από την δεκαετία του 1990 στράφηκε στην εστίαση, λειτουργώντας εμβληματικά καταστήματα στην Άρτα και τα περίχωρα.
Με πολλή αγάπη και ενσυναίσθηση αντιμετώπιζε τους γύρω του και για όλους είχε έναν καλό λόγο να πει, όπως επίσης και το αντίστροφο. Ο Νικόλαος από το 2020 αντιμετώπισε παληκαρίσια την επάρατη νόσο, η οποία τον χτύπησε στον πνεύμονα. Πρόλαβε τα χειρότερα και έδωσε έναν άνισο αγώνα για να κερδίσει μέρες ζωής και σε μεγάλο βαθμό φαινόταν να τα κατάφερνε: μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, οπότε και πληροφορήθηκε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και έδωσε το τελικό χτύπημα.
Δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια η σύζυγός του από τον δεύτερο γάμο, Λίντα (Ευαγγελία), η μεγάλη του αγάπη, στην οποία ο Νίκος είχε βρει ένα στήριγμα ζωής.
Με το Νίκο εκτός από οικογενειακοί φίλοι, καθώς η μητέρα του Ευτυχία, μια εμβληματική προσωπικότητα, ήταν πολλά χρόνια γείτονας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, είχαμε την ευλογία να βοηθήσει ποικιλοτρόπως την προσπάθεια της ΑΠΟΨΗΣ, και να βρεθούμε πιο κοντά σε πιο προσωπικές εκφάνσεις του, όπως το χιούμορ με το οποίο αντιμετώπιζε την δύσκολη πραγματικότητα. Η ευγένεια και το χαμόγελο τον ακολούθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άρτα στις 5 το απόγευμα.
Συλλυπούμαστε την οικογένεια του εκλιπόντος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα