13.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Άνεμος… Ελευθερίας στο Δήμο Γ.Καραϊσκάκη

Διαβάστε επίσης

Είναι πραγματικά απόλαυση να συζητάς με την Ελευθερία Κοσσυβάκη, την υποψήφια Δήμαρχο του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και επικεφαλής του συνδυασμού “ΟΡΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ”. Και αυτό επειδή έχεις απέναντί σου μια προσωπικότητα σοβαρή, συγκροτημένη, με στόχους αλλά και με μέθοδο δράσης.
Την Ελευθερία την γνωρίζω από τα μαθητικά μου χρόνια και από τότε διακρινόταν για το ήθος, την δυναμική της και πάνω απ’όλα για την “σπιρτάδα” της: από τότε ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα, που φαινόταν ότι μπορεί να διαπρέψει σε όποιο πεδίο εκείνη επέλεξε…
Η Ελευθερία, παιδί μιας πολιτικής οικογένειας, γρήγορα κυριεύτηκε από την διάθεση της προσφοράς στον τόπο. Παρόλα αυτά, δεν απορροφήθηκε από τις κομματικές σειρήνες, που είναι ελκυστικές σε τέτοια πρόσωπα, στάθηκε δίπλα στον τόπο της και άλλοτε διακριτικά, άλλοτε όχι βοηθούσε όπως μπορούσε.
Στην συζήτηση λοιπόν διαβλέπει κανείς ένα άτομο με όραμα για τον τόπο του: όχι όμως ουτοπίες, αερολογίες και αφηρημένες υποσχέσεις. Αντιθέτως ένα προγραμματισμένο σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης, βασισμένο σε προσωπική έρευνα και μετρήσιμα στοιχεία. Έχει έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα αφενός, αλλά προωθεί στοιχεία της ιστορικότητας της περιοχής, της σημασίας για την πρόοδο της χώρας και το πιο σημαντικό την αξία του ανθρώπινου δυναμικού, ως παράγοντας αγροτοκτηνοτροφικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Η Ελευθερία, δεν κάνει πολιτική “αμμοχάλικου” και “βολέματος”… Δεν θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στα χωριά του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, μπορεί να γίνει με όρους απλής διαχείρισης, αλλά προβάλλει ένα μεγάλο σχέδιο, προκειμένου το κλίμα να αντιστραφεί και να καταστεί βιώσιμος ο ορεινός όγκος τόσο για τους κατοίκους του, αλλά και να προσεγγίσει νέους ανθρώπους, με δύναμη να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της περιοχής.
Χωρίς να αναφερθεί στους πολιτικούς αντιπάλους της, επισημαίνει ότι οι κάτοικοι έχουν αποφασίσει να πάρουν την μεγάλη απόφαση για την μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση στην περιοχή και η συμμετοχή της Ελευθερίας, ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού είναι απλώς το μέσο για την υλοποίηση της…
Είναι σημαντικό λοιπόν να σημειώνουμε ότι άνεμος … Ελευθερίας φυσάει στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, καθώς οι αρχικές λίγες φωνές, δυνάμωσαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον να υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση ότι το Αυτοδιοικητικό σκηνικό, μπορεί να αλλάξει άρδην, με νέους ανθρώπους και κυρίως με δυναμικές δράσεις και παρεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα