17.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Καταχώριση δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου και στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ

Διαβάστε επίσης

Με το νέο νόμο 5005/2022 δημιουργήθηκε το λεγόμενο Μητρώο Έντυπου Τύπου (Μ.Ε.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στο οποίο πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις έντυπου Τύπου. Η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, η οποία δεν είχε ενταχθεί στο προηγούμενο μητρώο περιφερειακών εφημερίδων, καθώς την 31-03-2022, δεν είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο εκ του νόμου ένα έτους κυκλοφορίας (για 13 ημέρες), για την εγγραφή του στο Μητρώο, δεν είχε τα προνόμια των παλαιότερων μελών, με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική περιφερειακή εφημερίδα στην Άρτα, η οποία νομίμως απασχολεί δυο δημοσιογράφους, εγγεγραμμένους σε ενώσεις δημοσιογράφων, όπως απαιτεί ο νόμος, σε σχέση με τις εφημερίδες που ήδη ήταν στο μητρώο.
Με απόφαση της Γ.Γ.Ε.Ε. στις 6 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε η πιστοποίηση εγγραφής της εβδομαδιαίας περιφερειακής εφημερίδας με τίτλο «ΑΠΟΨΗ» της επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΤ ΑΠΟΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» στο ηλεκτρονικό Μητρώο Εντύπου Τύπου (Μ.Ε.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για ένα έτος.
Αποφασίστηκε επίσης η απονομή του μοναδικού αριθμού Μ.Ε.Τ. 230465 και του σήματος της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 5005/2022, τα οποία αναγράφονται σε κάθε αντίτυπο του φύλλου κυκλοφορίας της εβδομαδιαίας περιφερειακής εφημερίδας με τίτλο «ΑΠΟΨΗ».
Μόλις σήμερα, η εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα με τίτλο «ΑΠΟΨΗ», μαζί με τις ημερήσιες “ΗΧΩ” και “ΜΑΧΗΤΗΣ” αφού αποφασίστηκε η Συμπλήρωση – Τροποποίηση της υπό στοιχεία Ε/897/2023 Απόφασης της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης με θέμα: «Καταχώριση εφημερίδων περιφερειακού και τοπικού τύπου στο ηλεκτρονικό Υπομητρώο περιφερειακού και τοπικού τύπου του άρθρου 26 του ν. 5005/2022 (Α’ 236), γεγονός που σημαίνει ότι δικαιούμαστε την καταχώριση δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου στις εφημερίδες μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα