21.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

«Αρτινών Συνεργασία» : Εγκαίνια και Παρουσίαση Υποψηφίων 

Διαβάστε επίσης

Χρ. Τσιρογιάννης «Μαζί αλλάξαμε την Άρτα. Μαζί Συνεχίζουμε.

Με ξεκάθαρα μηνύματα κα αύρα νίκης τα εγκαίνια και η παρουσίαση των Υποψηφίων της «Αρτινών Συνεργασία».

Με λόγια στήριξης και δύναμης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ξεκίνησε την ομιλία του στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου και στην παρουσίαση των Υποψηφίων της Παράταξης του «Αρτινών Συνεργασία», ο Δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος, Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συνάδελφους Δημάρχους για τη αποστολή μηχανημάτων έργων που έχουν αυτή την στιγμή άμεση ανάγκη.

Από νωρίς, έξω από το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη οδό Φιλελλήνων και Τζανέτου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, υποψήφιοι σύμβουλοι, φίλοι και υποστηρικτές του συνδυασμού, απ’ όπου για το επόμενο διάστημα, μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, θα δίνεται καθημερινά ένας ξεχωριστός τίμιος αγώνας για την επίτευξη μια δυνατής νίκης.

Ξεκάθαρο μήνυμα  – ΝΑΙ σε ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, με έργα και με τιμιότητα. 

Ο κ. Τσιρογιάννης μετά  τον αγιασμό και τη ευλογία, από τους αιδεσιμότατους κ.Κωνσταντίνο Πλακιά και κ.Ιωάννη Καραγιάννη, εμφανώς επηρεασμένος από τα άσχημα γεγονότα που βιώνουν οι γειτονικές μας περιοχές στάθηκε στα έργα πρόληψης που έχει ολοκληρώσει έως τώρα  η δημοτική αρχή αναφέροντας συνοπτικά «Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε  και να κάνουμε έργα πρόληψης και θωράκισης. Θυμόμαστε τις πλημμύρες του 2015 και προχωρήσαμε σε αντιπλυμμηρικά έργα  όπως στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Άρτα, στις Εργατικές Κατοικίες, πίσω από το Δημαρχείο και τώρα δουλεύουμε την μελέτη για την Γραμμενίτσα,  έτσι ώστε όταν βρέχει στην Άρτα, που στην Άρτα βρέχει πολύ, να μπορέσουμε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι δημότες μας».

Επιπλέον, ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε για ακόμη μια φορά από το υπουργείο Υποδομών να επισπεύσει την ολοκλήρωση της μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου, που έχει αργήσει, (ξεκίνησε το 2015), καθώς πάνω από την Άρτα υπάρχει και το φράγμα Πουρναρίου. Μίλησε για το όραμα και την ανάπτυξη της παραποτάμιας περιοχής με έργα αναψυχής και αθλητισμού, ενώ τα πολεοδομικά σχέδια δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 «Αγαπητοί φίλες και φίλοι, νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση για όσα συμβαίνουν απόψε εδώ. Η Άρτα δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να μπει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, δημιουργίας και προκοπής. 

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και το στέλνετε όλοι εσείς: όλοι εσείς που λέτε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, με έργα και με τιμιότητα. Με τιμιότητα και έργα». 

Ενώ συνέχισε «θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω μαζί με όλους εσάς, και τους ανθρώπους που έβαλαν το όνομά τους δίπλα στο δικό μου, προκειμένου η Αρτινών Συνεργασία να έχει σήμερα ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Άρτα σε όλα τα επίπεδα.

Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, στην πραγματικότητα σηματοδοτούν τα εγκαίνια μιας νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση της Άρτας. Μιλώ για μια νέα εποχή, γιατί αυτή τη φορά έχουμε 260 συνολικά υποψήφιους που ρίχνονται στη μάχη των εκλογών. 

Όλοι αυτοί, αποτυπώνουν την Άρτα του μέλλοντος, τις πραγματικές δυνάμεις αυτής της πόλης: τους ανθρώπους της. Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο μας, αυτό αποδεικνύει: την Άρτα του 21ου αιώνα» .

Οι άνθρωποι της Aρτινών Συνεργασία».

Αναφερόμενος στην ομάδα του τόνισε: « Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες παρουσιάζεται στην πόλη τόσο μεγάλη συνένωση δυνάμεων από όλο το φάσμα του δημοκρατικού πολιτικού στίβου. Πρώτη φορά εκπροσωπούνται τόσο ξεκάθαρα όλες οι Δημοτικές μας Ενότητες. Για πρώτη φορά μια ομάδα ανθρώπων εκφράζει τόσο δυνατά, τόσο ξεκάθαρα ότι το μέλλον δεν κερδίζεται με γκρίνια, με μιζέρια, με διπρόσωπους ανθρώπους. 

Το μέλλον στηρίζεται στο παρόν. Και γερό μέλλον δεν μπορούμε να έχουμε με ανθρώπους καιροσκόπους, που δεν διστάζουν να πουλήσουν καρέκλες, προσπάθειες και φιλίες για μια καρέκλα. Κάθε παράταξη είναι μια οικογένεια και όποιος πουλάει την οικογένειά του σήμερα, είναι βέβαιο πως θα πουλήσει την κοινωνία αύριο.»

Το έργο της Δημοτικής αρχής

«Απέναντι, σε συμπεριφορές που θα έπρεπε να θλίβουν κάθε νοήμων άνθρωπο της Άρτας, εμείς αντιπαραβάλουμε το έργο και την προσωπική μας ηθική. Και θα είμαι ξεκάθαρος. Μετά από 9 χρόνια διοίκησης δεν υπάρχει μισός άνθρωπος που θα πει ότι ο Τσιρογιάννης έβαλε το χέρι στο βάζο με το μέλι. Έχουμε φέρει δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια στην πόλη και τα χωριά μας και δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος και εχθρός να πει ότι ο Δήμαρχος έκανε οτιδήποτε χωρίς να έχει στο μυαλό του το συμφέρον της Άρτας. Ότι είχε κρυφή ατζέντα.

Η πραγματικότητα και το ξεκάθαρο μήνυμα 

Ξεκάθαρο το μήνυμα από τον Χρήστο Τσιρογιάννη: «Σας καλώ να αναρωτηθείτε; Πιστεύετε ότι άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι είναι αδίστακτοι και καιροσκόποι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της πόλης με ευθύτητα και τιμιότητα; 

Άνθρωποι που πουλάνε τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τη φιλοδοξία τους, άνθρωποι γυρολόγοι και στην τελικοί συμφεροντολόγοι μπορούν να βάλουν μπροστά το συμφέρον της Άρτας; 

Και είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου αυτή η απάντηση θα δοθεί ξεκάθαρα, αποστομωτικά. 

Γιατί όσοι αποφάσισαν να παίξουν την τύχη της Άρτας στα ζάρια, θα καταλάβουν επιτέλους πως ο Αρτινός δεν πείθεται από ευχολόγια ανθρώπων που δεν έχουν χτυπήσει την πόρτα ούτε ενός υπουργείου! Ο Αρτινός πείθεται από έργα, από πράξεις. Από αυτούς που ήδη έχουν καταφέρει πράγματα και μπορούν με εμπειρία και ανανέωση να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα. 

Γιατί να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει γειτονιά που δεν θα κάνουμε έργο. Τώρα που κλειδώσαμε χρηματοδοτήσεις, τώρα που τα μεγάλα έργα έχουν μπει σε τροχιά, τώρα που δεν κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια, τώρα μπορούμε και εμείς να απλώσουμε εργοτάξια παντού, να φροντίσουμε ακόμη περισσότερο την κάθε οικογένεια της Άρτας. Με δουλειές. Με πρόγραμμα.  Με υπηρεσίες.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, η παρουσία σας εδώ μας πεισμώνει. Την κάθε μια και τον κάθε ένα από εσάς, ώστε να συνεχίσουμε με νέα δυναμική τα επόμενα βήματά μας. Βήματα που μόνο όσοι είναι αξιόπιστοι μπορούν να κάνουν. Βήματα που ακυρώνουν στην πράξη την προσπάθεια εκείνων που έχουν εργολαβικά επενδύσει στη γκρίνια και τη μιζέρια. 

Ήδη έχουμε κάνει πολλά. Αυτή τη στιγμή η Άρτα έχει το μεγαλύτερο εν εξελίξει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ώριμων μελετών σε ολόκληρη την Ήπειρο. Ας το φανταστούμε λίγο. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να έχεις ετοιμάσει και προετοιμάσει έργα και υποδομές που θα αλλάξουν οριστικά την ταυτότητα της πόλης. 

Ας φανταστούμε πως θα είναι η πόλη μας και ο δημόσιος διάλογος χωρίς τοξικότητα, χωρίς ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους Μεσσία που ήρθε να μας σώσει. 

Ας φανταστούμε ποιοι θέλουμε να παίρνουν αύριο τις αποφάσεις στο Δήμο μας. Από τη μια έχουμε υποψήφιους με ισχυρές προσωπικότητες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» των τοπικών κοινωνιών. Υποψήφιους που έχουν γνώση για τα θέματα της καθημερινότητας, που είναι οι κορυφαίοι στην προσωπική τους διαδρομή, που έχουν αίσθημα  δικαίου, που είναι ικανοί να συλλαμβάνουν μια ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα. Και από την άλλη, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους θυμωμένους, επειδή δεν έπεσε χαλίκι μπροστά στην πόρτα τους, ανθρώπους που πίστεψαν το παραμύθι ‘ότι αύριο θα πάρουν μετάθεση, ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ανασφάλεια τους και τους τάζουν δουλειά. Λες και είμαστε στη δεκαετία του ‘ 80, λες και όλη αυτή την λογική των πολιτικάντηδων δεν την έχουμε πληρώσει ήδη πολύ ως κοινωνία».

Τι Έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα  

«Συμπολίτες μου,  μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει δύο πράγματα. Έχουμε αποδείξει ως Διοίκηση ότι μπορούμε στα δύσκολα, ότι φέρνουμε εις πέρας δύσκολες αποστολές ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή) τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και κάναμε πολύ σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα.

Και, δεύτερον, έχουμε αποδείξει ως Παράταξη ότι έχουμε πάντα ανοιχτό το χέρι συνεργασίας για συμπόρευση με κάθε δημόσιο πρόσωπο που έχει αποδείξει ότι διαθέτει ικανότητες και συγκεκριμένες ιδέες. Τους ευχαριστώ και από εδώ για τη συνεισφορά τους στο άνοιγμα και την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου μας».

Οι εκλογές του Οκτωβρίου θα μας φέρουν ξανά στη Διοίκηση του Δήμου

«Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι βέβαιος, είμαι παραπάνω σίγουρος από ποτέ ότι οι εκλογές του Οκτωβρίου θα μας φέρουν ξανά στη Διοίκηση του Δήμου! Το βλέπω στα μάτια σας, το βλέπω στη θέλησή σας, το βλέπω στην αποφασιστικότητά σας. 

Όμως, μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να κυνηγάμε τη ψήφο, λέγοντας την αλήθεια παντού σε όλους.  Θέτοντας τα σωστά διλήμματα, για να πάρει ο κόσμος, για να πάρει η Άρτα μας  τη σωστή απόφαση: Εντιμότητα και εμπιστοσύνη  ή τυχοδιωκτισμός και συμφεροντολογία; Συλλογικό ή ατομικό συμφέρον; Ομάδα της δημιουργίας ή ομάδα της γκρίνιας; 

Το ξεκάθαρο μήνυμα

Θέλουμε την Άρτα ψηλά και να διορθώσουμε τις αστοχίες ή θέλουμε την Άρτα να παρουσιάζεται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης; 

Ας στείλουμε το μήνυμα παντού! Εσείς, εμείς και φυσικά οι υποψήφιοι μας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα