12.8 C
Arta
26 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και υπεροχής για τον Χριστόφορο Σιαφάκα στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Διαβάστε επίσης

Χρ. Σιαφάκας: «Όταν ηγείσαι μιας ομάδας οφείλεις να σέβεσαι και να τηρείς τους κανόνες που διέπουν αυτή τη διεργασία: αξίες όπως Θάρρος, Επικοινωνία, Ευελιξία, Υπευθυνότητα, αλλά και Ταπεινοφροσύνη, πρέπει να είναι οδηγοί μας…»

Αθρόα και άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση των πολιτών της Άρτας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Άρτα υπεύθυνα Μαζί» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων, Χριστόφορο Σιαφάκα. 

Έτσι λοιπόν, από νωρίς το απόγευμα της  Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της πόλης,  άρχισε να συρρέει ο κόσμος και πολύ γρήγορα επικράτησε το αδιαχώρητο .

Οικοδεσπότης,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας. 

Με εμφανές το χαμόγελο στα χείλη του για τη νίκη που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά και με επίγνωση του βάρους της εντολής που θα του δώσουν οι δημότες στις 8 Οκτώβρη για ριζικές και εποικοδομητικές αλλαγές στην Άρτα, καλωσόρισε όλους τους δημότες και συνομίλησε μαζί τους. 

Δίπλα του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, βρισκόταν σύσσωμη η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, μαζί με συνεργάτες και εγκάρδιους φίλους του.

Η τελετή ξεκίνησε με ένα υπέροχο σχήμα τριών κοριτσιών, όπου με το μελοποιημένο και συμβολικό άκουσμα  του «Πρωτομάστορα»  και του «Γεφυριού της Άρτας» μάγεψαν τον πλήθος. Η Μαριλένα Μιχαήλοβιτς στο βιολί, η  Γλυκερία Παπαγεωργίου στο  τραγούδι και κιθάρα και η Κωνσταντίνα Κομπογιάννη στο τραγούδι ,καταχειροκροτήθηκαν και άφησαν την πιο όμορφη, την πιο ελπιδοφόρα εικόνα.

Με ευλάβεια και ο καθιερωμένος αγιασμός.  Με ευχές για νίκη, σύνεση και ορθή διακυβέρνηση του Δήμου, ευχές τις οποίες τόσο ο επικεφαλής, όσο και οι υποψήφιοι άκουσαν  με προσοχή και δέχτηκαν με αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας ότι η επιθυμητή αλλαγή που θα οδηγήσει την Άρτα σε καλπάζουσα αναπτυξιακή πορεία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ενέργειες διοίκησης του Δήμου, που θα βασίζονται σε αξίες όπως διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, σοβαρότητα, σεβασμό και αξιοκρατία.  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας στην  ομιλία του αναφέρθηκε στις μείζονος σημασίας προτεραιότητές του από την επομένη των εκλογών, προτεραιότητες που θα βάλουν την Άρτα στο δρόμο της διεκδίκησης της ανάπτυξης και της προόδου, σε όλους τους τομείς:

 • «Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας… Οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να εγκύψουμε στα καθημερινά ζητήματα, την καθαριότητα, την απρόσκοπτη πρόσβαση των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα παντού, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, το σεβασμό στους πεζόδρομους… Στόχος μας είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων, που θα διαρθρώνονται σε παράλληλους άξονες. Υπάρχουν παρεμβάσεις που γίνονται με ελάχιστο κόστος, αλλά απαιτούν βούληση και παρεμβάσεις που απαιτούν μελέτες, εγκρίσεις και χρηματοδοτήσεις.
 • Προτεραιότητά μας όμως είναι και τα μεγάλα έργα υποδομών που αποτελούν βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Δημοτική μας παράταξη θα παρέμβει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλάζοντας την εικόνα της Άρτας, κάνοντας ουσιαστική δουλειά! Θα εργαστούμε για την απεμπλοκή όλων αυτών των έργων επιλέγοντας παράλληλα συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνοντας και ένα μήνυμα αλλαγής στρατηγικής για την υλοποίηση αυτών, συνεργαζόμενοι και με τον ιδιωτικό τομέα και επωφελούμενοι της τεχνογνωσίας του.
 • Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες αδιανόητων καταστροφών σε πολλές περιοχές της χώρας μας, από βιβλικές πλημμύρες και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σε υποδομές, περιουσίες, κατοικίες, αλλά και θανάτους δυστυχώς συνανθρώπων μας. Είμαστε μια ανοχύρωτη και απροστάτευτη περιοχή. Χωρίς αντιπλημμυρικές υποδομές, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων του τόπου μας και των συναρμόδιων υπουργείων και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα καθυστερήσεων υλοποίησής του.
 • Εργαζόμαστε για άμεση επίλυση του κυκλοφοριακού στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα. Δημιουργούμε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με συνδυασμένη μεταφορά επιβατών, δίνοντας λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη μας και αφορά στην έλλειψη οργανωμένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της.
 • Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα. Το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης μας αποτελεί συνδυασμό σημαντικότατου αρχαιολογικού χώρου και πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Η επαναλειτουργία του παλαιού “ΞΕΝΙΑ’’, αποτελεί τεράστιο στοίχημα για το Συνδυασμό μας και όλους τους κατοίκους της Άρτας και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη. Διεκδικούμε την ευρεία βούληση των Αρτινών πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση (Ένταξη Έργου, Χρηματοδότηση Κατασκευής Πολιτιστικού Πολυχώρου ύψους 12 εκ., εγκεκριμένες μελέτες και εγκρίσεις από ΚΑΣ), στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εγκεκριμένης χρηματοδότησης και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να ΜΗ χαθεί άλλος χρόνος!
 • Εντάσσουμε το Κάστρο στην καθημερινότητά μας. Εργαζόμαστε για την κατασκευή νέου θεάτρου εντός της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, προκειμένου να μην χαθεί και τρίτο καλοκαίρι χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός του Κάστρου. Δύο καλοκαίρια ήταν αρκετά και μας δίδαξαν πόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας ένα ζωντανό και ανοιχτό Κάστρο!
 • Θα δημιουργήσουμε νέο χώρο πολιτισμού – επιχειρηματικότητας camp, προβολής του τόπου μας.
 • Προχωράμε άμεσα σε εξαγορά από το Δήμο των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, που βρίσκονται πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, για τη διαμόρφωση ενός χώρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη δημιουργία περίπτερων προβολής των μνημείων της Άρτας, προώθησης τοπικών προϊόντων, εν γένει οργάνωση εκθέσεων σε Συνεργασία με Επιμελητήριο και λοιπούς φορείς, προκειμένου για τη στοχευμένη προβολή και ανάδειξη μνημείων και επώνυμων τοπικών προϊόντων.
 • Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του Παραλίμνιου Πάρκου με άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένη μελέτης πλήρους αξιοποίησης του χώρου: διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων, κατασκευή χώρων υγιεινής camp, γηπέδων για όλα τα αθλήματα, καθώς και οργανωμένων δράσεων camp, αθλημάτων στη λίμνη του πάρκου, που μέχρι σήμερα είναι σε πλήρη αχρησία.
 • Θα κατασκευάσουμε νέα γέφυρα προς το Νησάκι της λίμνης, όπου με κατάλληλη διαμόρφωση θα δημιουργηθεί νέος χώρος αναψυχής για την πόλη μας.
 • Θα χαράξουμε παραποτάμια ποδηλατικής διαδρομή, που θα ξεκινάει από την είσοδο του Παραποτάμιου Πάρκου και θα φτάνει μέχρι της γέφυρα της πόλης. Πρόκειται στη διαδρομή, η οποία θα προσφέρει απίστευτης ομορφιάς περιήγηση – αναψυχή – βόλτα – άθληση δίπλα από τον Άραχθο.
 • Θα οργανώνουμε ημερίδες Camp, εκθέσεις σε μεγάλα χωριά της περιοχής, πεδινά και ημιορεινά, σε συνεργασία με επώνυμες εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και κτηνοτροφικών καινοτομιών, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών-κτηνοτρόφων για την τεχνολογική εξέλιξη και τις νέες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές.
 • Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Είμαστε έτοιμοι για επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων, έχοντας ως προτεραιότητα το κοινό συμφέρον.
 • Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 θέτοντας προτεραιότητες και στόχους. Δημιουργούμε προοπτικές για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 • Επανεκκινούμε τη συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου. Είμαστε ο μόνος Δήμος που απέρριψε κάθε συνομιλία μαζί τους. Βρίσκουμε με τον τρόπο αυτό λύσεις σε ενεργειακά ζητήματα, παρέχοντας νέες ευκαιρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το φυσικό αέριο μπορεί να παρέχει σημαντικές προοπτικές στις τοπικές μονάδες παραγωγής, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
 • Αξιοποιούμε τη Δημοτική Περιουσία και προχωρούμε σε παραχώρηση χρήσης ακινήτων έναντι συμβολικού τιμήματος, σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο και με απολύτως αυστηρά και κοινωνικά κριτήρια, με όρους και κανόνες καλής και βιώσιμης «συνεργασίας». Στόχος μας να αναπτυχθούν οικογενειακές και ατομικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
 • Εφαρμόζουμε προτεραιοποίηση αναγκών στα χωριά μας με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια για παρεμβάσεις και άμεσες βελτιώσεις. Άμεση ιεράρχηση όλων των ζητημάτων και προβλημάτων των δημοτικών διαμερισμάτων, με ταχεία προώθηση εκείνων που θα φέρουν και την ισόρροπη ανάπτυξή τους. Η ποικιλομορφία του Δήμου μας μετατρέπεται σε ευκαιρία με διαβαθμισμένες προτεραιότητες”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας υπογράμμισε πως το όραμά του για την Άρτα είναι ξεκάθαρο, σχεδιασμένο και προγραμματισμένο, επισημαίνοντας πως κάθε ενέργεια και δράση της νέας Δημοτικής Αρχής θα κινείται μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση. 

 «Το όραμά μας είναι ένα: ο Δήμος μας να σταθεί όρθιος, να σηκώσει ανάστημα, να φτάσει ψηλά, με υπερηφάνεια, να αποκτήσει χαρακτήρα και Ταυτότητα! Όραμά μας είναι ένας Δήμος Αρταίων εξωστρεφής, «ανοιχτός» σε επισκέπτες και «ζωντανός» για τους δημότες, με την πόλη της Άρτας να γίνεται από «πόλη πέρασμα» σε «πόλη προορισμός». 

Δήμος του πολιτισμού, που αποκτά τοπική ταυτότητα. Δήμος με ευκαιρίες επενδύσεων για στήριξη της επιχειρηματικότητας και προώθηση νέων τεχνολογιών, με στόχο τις νέες θέσεις εργασίας για το μέλλον της νέας γενιάς. Δήμος με επίκεντρο τον πολίτη, κοινωνικά ευαίσθητος στις ανάγκες των δημοτών του. Ονειρευόμαστε ένα Δήμο Αρταίων που θα θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τους δημότες!

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ τους δημότες και όχι το αντίστροφο…».

Μετά το πέρας της ομιλίας του κυρίου Σιαφάκα, ακολούθησε η παρουσίαση των 250 υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού.

Ο κ. Σιαφάκας, αισθανόμενος από καρδιάς περήφανος για την επιλογή των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί», επεσήμανε ότι πρόκειται για αξιόλογους, εργατικούς, έντιμους πολίτες, που δεν ήρθαν στην παράταξη για να λάβουν αξιώματα και «καρέκλες», αλλά για να συνεισφέρουν με απτά έργα στη μεγάλη πολυπόθητη αλλαγή που ζητά ο τόπος μας, που ζητούν οι πολίτες εδώ και χρόνια, ώστε να ζουν στην Άρτα που ονειρεύονται, σε μια Άρτα φωτεινή, γεμάτη ζωή, πρόοδο και ανάπτυξη, σε μια Άρτα υπεύθυνα μαζί!

 «Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα αγωνιστούμε καθαρά, τίμια, με αρχές, ήθος και αξίες για την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο Αρταίων που θα σέβεται τους Δημότες του, θα αγωνιστούμε για μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται όλες και όλους τους εργαζόμενους…

Σας προσκαλώ σ’ έναν αγώνα με εντιμότητα και ειλικρίνεια.

Σας καλώ να τηρήσουμε και να διδάξουμε έμπρακτα το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΣΕΣΘΑΙ» 

Για μια Άρτα υπεύθυνα Μαζί!»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα