26.5 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

Η “διακριτική” πορεία του Νίκου Σπύρου

Διαβάστε επίσης

Το ήθος και το χαμηλό προφίλ είναι τα χαρακτηριστικά μιας πλούσιας ιστορίας στα κοινά της Άρτας για τον υποψήφιο

Ο Νίκος Σπύρου είναι ένα πρόσωπο, το οποίο έχω την τύχη να γνωρίζω, εξ απαλών ονύχων. Τέκνο και αυτό της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Θεοδώρας και βέβαια Ταμπακιάδων, είχε πάντοτε την δική του διακριτική παρουσία, αλλά πλούσια ιστορία στα κοινά της Άρτας.
Ο Νίκος ήταν και είναι ένα αγαπητό παιδί, με έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία. Από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Κώστα Βάγια είχε διακριθεί ως ένα πρόσωπο, που αγόγγυστα εργαζόταν για την τοπική κοινωνία της Άρτας και ιδίως για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία στην μικρή μας πόλη, ξεφεύγει από τα στενά όρια της κομματικής οργάνωσης.
Σε όλες τις μάχες που έχει δώσει το κόμμα είναι παρών και το μεγάλο του διακριτικό, είναι ότι πάντοτε εργαζόταν ήσυχα και χωρίς ο ίδιος να επιζητά την προσοχή και το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του.
Από τις μαθητικές οργανώσεις, την ΟΝΝΕΔ και στην συνέχεια τη Νομαρχιακή, ήταν το άτομο εκείνο, που όλοι εμπιστευόταν και αγαπούσαν, καθώς γνώριζαν το προσωπικό του ήθος και την εργατικότητά του.
Ο αείμνηστος γιατρός Βασίλης Καρατσιώλης, ο οποίος διετέλεσε για πολύ καιρό πρώτος σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος και επιτυχημένο στέλεχος της Δωδεκαετίας του Κώστα Βάγια, ήταν ο πολιτικός του μέντορας, ιδιαίτερα στον τρόπο που πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει τους πολίτες… «Οταν ο πολίτης απευθύνεται στον πολιτικό, πρέπει να τον αντιμετωπίζεις με υπομονή, προκειμένου να λύσεις το πρόβλημά του», έλεγε συχνά ο Βασίλης Καρατσιώλης, ο οποίος σαν γιατρός αντιμετώπιζε με εγκαρτέρηση τα θέματα των δημοτών, και τις ίδιες ακριβώς αρχές ακολουθεί και ο Νίκος Σπύρου.
Ένα άλλο πρόσωπο, από την ίδια γειτονιά, τον Άγιο Νικόλαο, ο τοπογράφος Μηχανικός Κώστας Παππάς, ήταν εκείνος, ο οποίος όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως Αντιπεριφερειάρχης, κυριολεκτικά επιστράτευσε τον Νίκο, προκειμένου να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της οργάνωσης του προεκλογικού του γραφείου, τις εξορμήσεις στα χωριά, στα βουνά και στον κάμπο της Άρτας…
Ήταν εκείνες οι πρώτες δύσκολες ημέρες, όπου ο θεσμός της Περιφέρειας μόλις είχε δημιουργηθεί και σε κάθε περίπτωση, οι πρώτοι πιονιέροι που έτρεξαν για να δημιουργήσουν τις υποδομές της λειτουργίας του ήταν λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Σπύρου.
Και βέβαια, δεν έμεινε μόνο σε αυτόν τον αγώνα, αλλά σε όλες τις μάχες που έδωσε η Αυτοδιοίκηση, πριν και μετά, στους Δήμους και την Περιφέρεια, αλλά και στις εκλογές τις εθνικές, όπου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τον αγώνα του. Πάντοτε ο Νίκος Σπύρου, ήταν παρών, αλλά και πάντοτε μπροστά.
Αναμενόμενη εξέλιξη ήταν να αναδειχθεί σε Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Άρτας, μια επιλογή, που δεν αμφισβήτησε κανένας μέχρι σήμερα, που σήμαινε πάνω απ’όλα την επιβεβαίωση μιας σεμνής και εργατικής πορείας, που μέχρι σήμερα ο Νίκος Σπύρου, φρόντισε να μην ξεφύγει από τις αρχές του, την κοινωνική και προσωπική ποιότητα και κυρίως από το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στον συμπολίτη του. Ακόμη και η απόφαση να παραιτηθεί από κομματικό στέλεχος, για να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αλ. Καχριμάνη, αποδεικνύει ότι δεν έχει σε τίποτε χάσει από την σεμνότητα που τον διακατέχει. Και γνωρίζουν όλοι ότι τον συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» τον έχει υποστηρίξει με νύχια και δόντια από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του.
Σήμερα, και ενώ οι ημέρες φεύγουν και πλησιάζουν οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, υπάρχει έντονη η αίσθηση για την καλή πορεία και του συνδυασμού, αλλά και του Νίκου Σπύρου, προσωπικά, ο οποίος τυχαίνει αποδοχής από παντού…
Και δεν είναι έκπληξη ότι δεν συναντά μόνο φίλους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από όλους το φάσμα των πολιτικών θέσεων, καθώς όλοι αναγνωρίζουν το προσωπικό του ήθος και την εξαίρετη συμπεριφορά του σε κοινωνικό πεδίο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα