25.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Οι προτεραιότητες του Χριστόφορου Σιαφάκα σε Βίγλα και Ράχη

Διαβάστε επίσης

Μαζική και εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι των τοπικών Κοινοτήτων Βίγλας και Ράχης στον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, τους συμβούλους και τους συνεργάτες του, που τον συνόδευαν. 

Οι δημότες των δυο πεδινών χωριών επισήμαναν την απουσία της νυν Δημοτικής Αρχής και ζήτησαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» να είναι παρών από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο κ. Σιαφάκας επισήμανε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού συνδιαμορφώνεται με τους υποψήφιους Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους, οι οποίοι είναι και θα είναι τα μάτια του και τα αυτιά του σε όλες τις κοινότητες, ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν, πριν γίνουν μεγάλα.

«Σε αυτή την πορεία είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε παρόντες από την επόμενη ημέρα των εκλογών, τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, υποσχέθηκε και τη συχνή δική του παρουσία, ώστε να έχει και προσωπική εικόνα και κάλεσε τους πολίτες να επισκέπτονται και εκείνοι το Δημαρχείο. «Το Δημαρχείο είναι το σπίτι όλων των Δημοτών και οι πόρτες όλων των γραφείων θα είναι ανοιχτές. Κι επειδή εμείς είμαστε ομάδα, είτε μιλάτε μαζί μου είτε με τους αντιδημάρχους τα θέματα θα επικοινωνούνται και θα προωθούνται προς επίλυση».

Οι κάτοικοι της Βίγλας  εξέφρασαν την πικρία τους για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου εγκιβωτισμού & κατασκευής πλακοσκεπής στον κεντρικό αποστραγγιστικό αύλακα του χωριού, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία (δημιουργούνται ανθυγιεινές συνθήκες λόγω των στάσιμων νερών), αλλά και την ασφάλεια πεζών και οδηγών.  


Τόσο στη Βίγλα όσο και στη Ράχη οι κάτοικοι ζήτησαν την ανάπλαση των πλατειών, θέτοντας ταυτόχρονα και ζητήματα ασφάλειας. 

Κοινό αίτημα  των κατοίκων των δύο κοινοτήτων αποτελεί και η ασφαλτόστωση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού εντός των οικισμών, καθώς και η  βελτίωση της προσβασιμότητας στις αγροτικές καλλιέργειες, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης, ζήτησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

«Η πρόσβαση στην εργασία, αλλά και τα έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το συνδυασμό μας, επισήμανε ο κ. Σιαφάκας.

Σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα, τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέου καταφυγίου, με περισσότερες θέσεις φιλοξενίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα