14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Χρ. Σιαφάκας: «Θέλουμε έναν Δήμο συμπεριληπτικό και κοινωνικά ευαίσθητο»

Διαβάστε επίσης

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες) του Δήμου Αρταίων, την Δ/νση Προσχολικής Αγωγής, τον ξενώνα «Μελισσάνθια» και το Δημοτικό Κολυμβητήριο  επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρτας Χριστόφορος Σιαφάκας με αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα μαζί».

Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ο κ. Σιαφάκας και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με εργαζόμενους και ωφελούμενους της δομής και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των παιδιών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης μεγαλύτερου χώρου στέγασης του Κέντρου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων παιδιών και εφήβων με αναπηρία.

Ο κ. Σιαφάκας τόνισε ότι θα συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε οι δραστηριότητές του Κέντρου να συνεχιστούν απρόσκοπτα και να αναδειχθούν περισσότερο στην τοπική μας κοινωνία. Ταυτόχρονα, κράτησε το αίτημα των υπευθύνων του Κέντρου για εξεύρεση μεγαλύτερου χώρου, για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών.

«Θέλουμε έναν Δήμο συμπεριληπτικό και κοινωνικά ευαίσθητο. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης κάθε πολίτη πόσο μάλλον κάθε ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει πολλαπλό ρόλο αφού ενισχύει το θεσμό της οικογένειας διαφυλάττει την οικογενειακή αλληλεγγύη, και προετοιμάζει τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή», τόνισε.

Την εξεύρεση τρόπου φιλοξενίας μεγαλύτερου αριθμού παιδιών στους παιδικούς σταθμούς επισήμαναν οι εργαζόμενοι στην Δ/νση Προσχολικής αγωγής Άρτας, στον επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού «Άρτα υπεύθυνα μαζί», κατά την επίσκεψή τους στον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό Άρτας.  Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα κάλυψης των καθημερινών τους αναγκών, κυρίως σε υλικοτεχνική  υποδομή και αναλώσιμα υλικά.

Κλιμάκιο του συνδυασμού «ΑΡΤΑ Υπεύθυνα Μαζί» επισκέφτηκε και τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Μελισσάνθια», που στεγάζεται στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Άρτας.

Ο κ. Σιαφάκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του ξενώνα και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του, το έργο που επιτελείται στη συγκεκριμένη δομή, καθώς και για την ανάγκη υποστήριξης από τον Δήμο Αρταίων, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την περιποίηση του αύλειου χώρου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος διαβεβαίωσε το προσωπικό του ξενώνα ότι, ως νέα Δημοτική Αρχή, θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες στους στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο ο κ. Σιαφάκας συνομίλησε με εργαζόμενους και αθλούμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεών του.

«Ως νέα Δημοτική αρχή θα εργαστούμε για ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο χωρίς προβλήματα στη χρήση του και για τη συνεχή του λειτουργία όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς, επίσης, και για την εύρεση χρηματοδότησης και την τοποθέτηση στέγαστρου-σκίαστρου» επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα