16.2 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Ντιμπέιτ – Δημοτικές εκλογές 2023:Τα μηνύματα του Χρήστου Τσιρογιάννη 

Διαβάστε επίσης

Την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού ArtTv, αποδέχθηκαν οι 3 από τους 4 υποψήφιους Δημάρχους, για τη διεξαγωγή ενός δημοσιογραφικού debate για όλους και για όλα. Την πρόταση αποδέχτηκαν ο Στράτος Καλλώνης, η Βάσω Αμπελογιάννη και φυσικά ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αφού είχε δηλώσει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου πως θα παρευρεθεί στο τηλεοπτικό debate με όποιους όρους και αν πέσουν πάνω στο τραπέζι. 

Χρήστος Τσιρογιάννης: Είμαι εδώ 

Όπως είπε «Κάποιοι προσπαθούν να πάρουν την εξουσία κρυπτόμενοι. Δεν έχουν θέσεις; Περιμένουν να ακούσουν τι θα πούμε εμείς για να το αντιγράψουν; Δεν τους αφήνουν; Εγώ πάντως ούτε κρύφτηκα, ούτε θα κρυφτώ ποτέ.Τη μάχη για την επόμενη ημέρα της Άρτας πρέπει να την δώσουμε με πολιτικούς όρους. Με όρους σοβαρότητας και ευθύνης». 

Χρήστος Τσιρογιάννης: Για πρώτη φορά καταθέτουμε μέτρα που θα αποφέρουν καλύτερο εισόδημα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. 

Όπως είπε «Για πρώτη φορά κατατίθενται στο δημόσιο διάλογο δεσμεύσεις που θα καλυτερεύσουν άμεσα το εισόδημα των δημοτών μας. Δρομολογούμε έργα που άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα, την παραγωγική τάξη και τους συλλόγους μας. Όλα αυτά που περιγράφω δεν είναι εκθέσεις ιδεών, είναι πράγματα που έχουν δρομολογηθεί και είναι άμεσα υλοποιήσιμα».

Χρήστος Τσιρογιάννης: Οι εκθέσεις ιδεών είναι για τα σχολεία. Ο Δήμος χρειάζεται σχέδιο και την ικανότητα να διοικείς. 

Όπως είπε «Η ολοκλήρωση όλων των μεσαίων και μεγάλων έργων υποδομής που έχουμε ξεκινήσει, η ορατή βελτίωση της καθημερινότητας με αιχμή στα θέματα της καθαριότητας και του κυκλοφοριακού, η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας,  η ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της πόλης με συνέχεια των επενδύσεων, προσέλκυση νέων και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, είναι το όραμα που καταθέτουμε στην κρίση των δημοτών μας».

Χρήστος Τσιρογιάννης: Όποιος έχει βρεθεί σε θέσεις ευθύνης, πρέπει να μπορεί να κάνει αυτοκριτική. 

Όπως είπε «Όποιος έχει αναλάβει κάποιο αξίωμα, όποιος έχει βρεθεί σε θέσεις ευθύνης πρέπει να μπορεί και να κάνει την αυτοκριτική του. Εγώ ως Δήμαρχος την κάνω. 

Αν και καταπιαστήκαμε με όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, αν και τα προχωρήσαμε όλα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, σε ορισμένους τομείς θα θέλαμε λίγο καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είμαι –και ούτε θα γίνω– σαν εκείνους που ισχυρίζονται ότι τα έκαναν όλα τέλεια.

Δεν χάσαμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για όλους, εξασφαλίσαμε πόρους 135 εκατ. ευρώ, τρέχουμε το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών και έχουμε δρομολογήσει μεγάλες εμβληματικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, ώστε να αντανακλά τις φιλοδοξίες αλλά και τη δυναμική της Άρτας. 

Η επόμενη δεκαετία είναι της Άρτας, αρκεί να υπάρξει συνέχεια και να μην έχουμε ρίσκο. Εμείς έχουμε τις πόρτες των Υπουργείων ανοιχτές και εμείς θα τις διατηρήσουμε ανοιχτές».

Χρήστος Τσιρογιάννης για το τοξικό πολιτικό περιβάλλον που καλλιεργούν κάποιοι. 

Όπως είπε «Δέχομαι κριτική, αντιπολίτευση, διαφορετικά σχέδια. Δεν δέχομαι τον κυνισμό, το μηδενισμό και τη λασπολογία. Είναι χρέος μας και στοιχειώδης σεβασμός προς τους Αρτινούς μια γεμάτη, πλήρης και πλατιά δημόσια συζήτηση για το μέλλον της πόλης – αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω μέχρι τις κάλπες».

Χρήστος Τσιρογιάννης για το Ψηφοδέλτιο της «Αρτινών Συνεργασία». 

Όπως είπε «Έχουμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν ποιον θέλουν αύριο στις θέσεις των Αντιδημάρχων. Ποιους ανθρώπους θέλουμε να βάλουμε σε θέσεις ευθύνης». 

Χρήστος Τσιρογιάννης για την επόμενη ημέρα και το κίνδυνο μιας λάθος επιλογής: 

Όπως είπε «Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα του καλύτερου εισοδήματος, με περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Όλα αυτά μαζί μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Αρκεί να μην κλείσουν οι πόρτες των υπουργείων που εμείς έχουμε ανοίξει, αρκεί να μην χαθεί η ροή χρηματοδότησης». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα